Björk vs Michelisz újratöltve a nürburgringi időmérőn

shadow

Folytatódott a tavalyi világbajnokság legfontosabb ütközete a nürburgringi második időmérő edzésen, a 40 perces kvalifikációt Thed Björk és Michelisz Norbi uralta, és sajnos ismét a svéd jött ki jobban a meccsből. 

Az első gyors körök után Björk állt az élen egy 8:59.550-es óvatosabb körrel, Norbi pedig egy harmadik idővel nyitott, őt Yvan Muller is megelőzte. 

A kerékcserét követően viszont Norbi került előnybe, hiszen Björk a második körével csak 8:57.977-ig tudott lemenni, a BRC Racing magyar pilótája viszont szórta a lila szektorokat, és 8:56.967-tel átvette a vezetést. 

A 40 perces időbe még egy kerékcsere fért bele, és már az első szektoridőkből látszott, ez lesz a mindent eldöntő csörte. Björk kegyetlen gyorsan, de nem lehengerlően kezdett, a pálya legfontosabb részét, a negyedik szektort viszont valami olyan eszelős sebességgel teljesítette, hogy azóta is csak pislogok. A végén 8:55.085-nél állt meg az óra. 

Sajnos Norbi első szektoraiból is látszott, nehéz dolga lesz, ha meg akarja előzni Björköt, ám a negyedik szektor után tulajdonképpen eldőlt a meccs; Michelisz hiába futotta meg addigi legjobbját ezen a részen, így is brutálisan sokat, 1.2 másodpercet kapott. A magyar hyundai-os végül 8:56.534-nél állította meg a stoppert. 

03718004__FG04059.jpg

A végére maradt még egy rossz hír, Frederic Vervish ugyanis remek kört rakott össze, és négy tizeddel betolta elé az Audit, így Norbi szombaton a második sorból indulhat majd a harmadik futamon. 

Mögötte Yvan Muller lett a negyedik, legjobb hondásként Yann Ehrlacher zárt az ötödik helyen, a hatodik Benjamin Lessennes pedig már több mint két másodpercet kapott Björktől. 

A fordított rajtrácsos pole-t Pepe Oriola szerezte meg, az idei évben már másodszor, mellőle a szabadkártyás René Rast rajtolhat majd holnap 11 órától. Váratlanul gyengén szerepelt viszont Gabriele Tarquini, aki az első futamon összetörte az i30-at, most pedig csak 14. lett, és Gordon Shedden is, aki a nagy csütörtöki felzárkózás után ezúttal 15-ként zárt. 

A Zengő Motorsport két magyarja igyekezett  vigyázni a Cuprákra. Nagy Norbi jelentőset gyorsult tegnaphoz képest, de így is 10 másodpercet kapott az elejétől, és 25. lett, egy tizeddel megelőzve a hétvége első száraz köreit teljesítő Szabó Zsoltit. 

A nürbrugringi második időmérő végeredménye:

nord_18_qp2.jpg

A még hátralévő két versenyt szombaton rendezik, a második futam 11:00-kor rajtol, a harmadik pedig egyből utána. Az Eurosport 1 mindkettőt élőben közvetíti.