WTCC - Björk: Suzukában elénk kerülhetnek a riválisaink
Björk: Suzukában elénk kerülhetnek a riválisaink
Fotó: fiawtcr.com

Björk: Suzukában elénk kerülhetnek a riválisaink

LantiLanti
2018/10/11 10:37

Meglehetősen borús képet festett a Hyundai közeljövőjéről Thed Björk, a 2017-es világbajnok szerint az is elképzelhető, hogy a rivális márkák legjobbjai átveszik a vezetést az összetettben a suzukai hétvége után. 

A koreai márka pilótái jelentős súlytöbblettel versenyeztek Wuhanban, mivel a kompenzációs súlyt kiszámító egyenletből kikerültek a zandvoorti időeredmények. Az Audiknál 70, az Alfa Romeóknál 100 kilóval voltak nehezebbek az i30-ak, így nem meglepő, hogy a két hyundai-os csapat együtt összesen három pontot gyűjtött Kínában. 

Az Yvan Muller Racing svéd pilótája szerint nem kizárt, hogy a nehézségek Suzukában is folytatódnak a Hyundai számára.

"A riválisaink ezen a hétvégén (Wuhan) sok pontot faragtak a hátrányukból; aztán majd meglátjuk, mi lesz Suzukában. Hogy közelebb kerülünk-e egymáshoz a súlyok terén vagy sem. Ha nem, akkor meg is előzhetnek bennünket, viszont akkor Makaón miénk lesz a súlyelőny" - mondta Björk a TouringCarTimes-nak.

A korábbi világbajnok nem kritizálta a WTCR-ben működő teljesítmény kiegyenlítő rendszert, de jelezte, apróbb változtatásokra lenne szükség, hogy az idén tapasztalt nagy kilengések megszűnjenek. 

"Ez egy új bajnokság, ami összeolvasztja az FIA módszerét a BoP-vel. Sosem könnyű, ha beindul egy ilyen hintamozgás, és egymást követi a komoly kilengések. Szerintem a következő szezonra megtalálják majd megfelelő rendszert, és abban sokkal kisebbek lesznek a végletek. Az egész onnan indult, hogy kikerült a kalkulációból Zandvoort."

Björk szerint maga a rendszer nem rossz, csak a kilengéseket kell csökkenteni, de szerinte egy teljesen új bajnokságnál elfogadható, hogy nem megy minden tökéletesen az első pillanattól kezdve. 

Hozzászólások