WTCC - Björk megúszta egy figyelmeztetéssel
Björk megúszta egy figyelmeztetéssel
Fotó: fiawtcc.com

Björk megúszta egy figyelmeztetéssel

LantiLanti
2016/09/26 14:14

A magyar rajongók számára drámai izgalmakat és kicsit csalódást keltő befejezést hozott a sanghaji nyitó futam, melyen Michelisz Norbi az utolsó előtti kanyarig hősiesen védte a vezető helyet, ám ott Thed Bjrök Volvója legyorsulta.

Maga az előzés már az egyenesben megtörtént, hiszen még a kör elején a svéd lökött egyet Norbin, ami miatt a magyar pilóta nem tudott kellő előnyt kiharcolni a pálya technikás részén. A hosszú egyenesre így minimális különbséggel fordultak rá, a Volvo jobb végsebessége pedig, megtoldva az ütős szélárnyékkal, tarthatatlan nyomást helyezett a Hondára.

Volt azonban egy vitatott momentum az előzés során, amit a felügyelők meg is vizsgáltak a leintést követően. Nem állítom, hogy ezen múlt a dolog, de kétségtelenül nem segített Norbinak, hogy Björk az egyenesben finoman meglökte hátulról, ami miatt leszakadt a Civic lökhárítója. Bőven 200 km/h felett ennek már van hatása a végsebességre.

A felügyelők szabálytalannak nevezték a svéd húzását, az időbüntetés kiszabásától viszont eltekintettek;megúszta egy figyelmeztetéssel. A TouringCarTimes újságírója szerint ebben annak is szerepe lehetett, hogy korábban Norbit is túl agresszívnek találták, amikor féktávon irányt változtatva próbálta kijjebb terelni Björköt. A hondás magyar fekete-fehér zászlót is kapott az esetért.

A Volvo első győzelmét szerző 35 éves pilótához hasonlóan Michelisz is hivatalos figyelmeztetésben részesült, a felügyelők közleménye szerint ugyanis a fő futamon ugyanígy védekezett Hugo Valentével szemben a 11. helyen.

Ezen kívül is akadt bőven munkája a testületnek. Vizsgálták Björk rajt után történt koccanását John Filippivel (nyitó futam), Nicky Catsburg pályaelhagyását, miközben Yvan Mullert támadta (fő futam), és Gabriele Tarquini valamint Tom Chilton ütközését (nyitó futam), de egyik esetben sem tartották szükségesnek a további intézkedést.

 

Hozzászólások