WTCC - Björk: féltem, hogy itt vesztem el a bajnokságot
Björk: féltem, hogy itt vesztem el a bajnokságot
Fotó: fiawtcc.com

Björk: féltem, hogy itt vesztem el a bajnokságot

LantiLanti
2017/11/20 12:53

Kritikus hétvégén van túl a WTCC-ben a listavezető Thed Björk, aki nulla tapasztalattal vágott neki a makaói fordulónak. A világ leggyorsabb és legnehezebb utcai pályáján ez komoly hátrány, ám a svéd egész jól jött ki a helyzetből.

Bár az időmérőn Michelisz Norbi hozott rajta két pontot, ám Björk a nyitó futamon ezt visszavette. A főversenyen aztán a magyar pilóta 10 pontot tudott faragni a hátrányából, így az idényzáró előtt 6.5 pont köztük a különbség.  A Volvo versenyzője utólag elismerte, tartott tőle, hogy Makaón bukhatja el a VB címet.

"Örülök, hogy sikerült lehoznom ezt a hétvégét anélkül, hogy elveszítettem volna a vezetést. Ennél többet nem is kérhettem volna. Norbinak nehéz dolga lesz, mert erősnek érzem magam a csapattal és az autóval együtt. Tartottam tőle, hogy ezen a hétvégén veszíthetem a világbajnokságot, ha nem szerzek elegendő pontot. Norbi nagyon gyors, és örülök, hogy nem végzett még előrébb. Nagyot fogunk harcolni Katarban" - mondta Björk a TouringCarTimes-nak.

A svéd versenyző az esős főfutammal kapcsolatban elmondta, kegyetlenül nehéz volt megtalálni a tapadást ilyen körülmények között. Hozzátette, agresszív támadásra számított Esteban Guerrieritől, hiszen listavezetőként neki sokkal több vesztenivalója volt.

Arra a kérdésre, hogy egy 0 és 10 közötti skálán hogyan értékeli a saját makaói teljesítményét, úgy válaszolt: kilences felett kicsivel. Mint elmondta, éllovasként az volt a legfontosabb, hogy ne kockáztasson sokat, de mégis elegendő pontot gyűjtsön.

Hozzászólások