WTCC - Björk: egyáltalán nem volt tapadás
Björk: egyáltalán nem volt tapadás
Fotó: fiawtcc.com

Björk: egyáltalán nem volt tapadás

LantiLanti
2016/05/10 12:07

A remekül sikerült hungaroringi esős versenyek után (Björk és Ekblom is hozott egy negyedik helyet) a Volvo egy percre sem rémült meg, amikor a marrakeshi Fő Futam előtt elkezdett csöpögni, majd rendesen esni.

Pedig visszanézve lett volna okuk. A két TC1-es S60 úgy botorkált a pályán, mintha slick gumikat tettek volna fel, és végül az utolsó két helyen értek célba.

Korábban Thed Björköt igen ígéretes pozícióból lökte ki Nicky Catsburg a Nyitó Futamon, úgyhogy a svédeknek nem sok öröm jutott az első marokkói hétvégéjükön.

"Borzasztó nehéz volt vezetni az autót. Annyira kevés volt a tapadás, hogy nem tudtam védekezni. Mondtam is a mérnökömnek, hogy egyetlen célom van, egyben hazahozni a kocsit. Egyelőre fogalmunk sincs, miért volt ennyire rossz a helyzet itt, miközben a Hungaroringen kiválóan mentünk vizes pályán" - mondta Björk a TouringCarTimes-nak.

A Nyitó Futamot azonban még száraz pályán rendezték, Björk pedig pályafutása legjobb rajthelyéről, a harmadik kockából indulhatott. Bár a startja nem sikerült tökéletesre, elmondása szerint akár egy dobogó is összejöhetett volna. Helyette jött Catsburg, aki elnézett egy féktávot, és letolta a pályáról a svédet.

"Szerintem felállhattam volna a dobogóra, vagy legalább összejött volna egy újabb negyedik hely. Attól függ, mit csinálnak a Citroënek. Coronel csodásan védekezett velük szemben. Az elején én is ott mentem velük, és a verseny nagy részében enyém volt a leggyorsabb kör, amíg Hugo Valente nem ment egy még jobbat. Ez mutatja, hogy rendelkeztem a kellő tempóval."

A Túraautó Világbajnokság következő állomását három hét múlva a Nordschleifén rendezik, egy olyan pályán, amit Björk kiválóan ismer, és nagyon szeret is. Ráadásul a Volvóé az egyik legerősebb motor a mezőnyben.

"Ez is tényező lehet, de a Nordschleife egy kőkemény pálya, ami semmilyen hibát nem bocsát meg. Nagyon tisztelem ezt a kört, és nem fogom túlhajtani magam. Kimegyek, és megpróbálom megtalálni, hol lehet még fejlődni. Remélem, elkapjuk a Citroënt" - zárta Björk.

A svéd pilóta jelenleg 13. a bajnokságban, egy ponttal márkatársa, Fredrik Ekblom mögött.

Hozzászólások