WTCC - Björk: álmomban is lerajzolom
Björk: álmomban is lerajzolom
Fotó: fiawtcc.com

Björk: álmomban is lerajzolom

LantiLanti
2016/05/14 21:29

Hogy mit? Természetesen a Nordschleifét. Két hét múlva rendezik a Túraautó Világbajnokság versenyhétvégéjét a legendás németországi pályán, így mostanság mindenkit erről kérdeznek.

Nemrég mi is idéztük Yvan Mullert, aki elmondta, legalább 100 körre lenne szükség, hogy igazán kiismerje a 21 kilométeres kört, miközben a WTCC mezőnye jó, ha 15-20-at ment tavaly.

Van azonban valaki a mezőnyben, akinek nem kell lesütnie a szemét, ha a nürburgringi pályaismeretről kérdezik: Thed Björk ugyanis 2005-ben Claudia Hürtgen, Richard Göransson és Torsten Schubert oldalán egy BMW-vel teljesítette a helyi 24 órást.

"Ismerem a pályát, akár álmomban is le tudnám rajzolni a kanyarokat és az apró részleteket. Elég sok körre volt ehhez szükség, de most már elmondhatom, kívülről-belülről ismerem" - fogalmazott a Volvo versenyzője.

Ennek ellenére Björk az óvatosság híve, és nagy tisztelettel közelít a versenyhétvégéhez.

"Nem mondanám, hogy ijesztő, de nagyon tisztában kell lenni a kockázatokkal. Folyamatosan szabad csak emelni a tempót, vigyázni kell, hogy az ember ne hajtsa túl magát. Sokan hibáznak itt, mert ez a pálya valósággal belehúz a rontásba. Nyugodtnak kell maradni, és nem szabad határon menni."

"Mondani könnyebb, mint megcsinálni; tisztelni kell ezt a pályát" - zárta Björk.

Csak a rend kedvéért, a svéd pilóta a 2004-es Nürburgring 24 óráson is rajthoz állt, három honfitársával egy Saab-on osztozott, ám akkor nem értek célba.

Hozzászólások