WTCC - Bennanit érdekli a Citroën
Bennanit érdekli a Citroën
Fotó: WTCC Media

Bennanit érdekli a Citroën

LantiLanti
2014/11/19 17:02

Amióta Yves Matton hivatalosan is bejelentette, hogy a három gyári C-Elysée mellett jövőre további két privát Citroen is csatlakozik a WTCC mezőnyéhez, mindenki azt próbálja megjósolni, ki ülhet a Sebastien Loeb Racing által felkészített autókba.

Az egyik versenyző kilétére a Citroën Racing csapatfőnöke erős utalást tett, Matton elmondta, mindannyian azon dolgoznak, hogy az idei sikeres bemutatkozás (győzelem Moszkvában, dobogó Sanghajban) után Ma Qing Hua jövőre teljes évet mehessen az SLR-nél.

Matton azt is megerősítette, hogy a pilótákkal kapcsolatban Loeb csapata mondja majd ki az utolsó szót. Csak a rend kedvéért, az istálló tulajdonosa, a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb továbbra is a gyári csapat alkalmazásában maradt majd, így érdekes pillanatokat szülhet, amikor valamelyik SLR pilóta összetalálkozik a pályán a "főnökkel".

A másik versenyzőről nem tett említést a Citroën-vezér, ám egyre többen tippelnek arra, hogy a marokkói Mehdi Bennani lehet a befutó. A Proteam Racing pilótája idén élete egyik legjobb évét teljesítette a WTCC-ben, 11-ként zárt az összetettben, Sanghajban pedig Tiago Monteirot maga mögött tartva megszerezte élete első futamgyőzelmét. Bennani a TouringCarTimes-nak és a LePoint-nak is nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban, részletekről viszont még nem számolhatott be.

"Még dolgozunk a következő szezonon, de van néhány jó lehetőségünk. Remélem, jövőre is ebben a bajnokságban mehetek, és a világ legjobb pilótáival harcolhatok. Ha minden jól alakul, hamarosan lesznek híreim" - idézi Bennanit a TCT.

A LePoint már kitartóbb volt, több kérdést is feltett Bennaninak, aki konkrétumokat a francia lapnak sem tudott mondani, de azt elárulta, érdekli őt a SLR-nél lévő lehetőség.

"Természetesen tetszene a dolog, de vannak más lehetőségek is. Minden olyan eshetőség érdekel, ami közelebb visz a végső célomhoz, a világbajnoki cím megszerzéséhez. Az én helyem viszont a pilótafülkében, a kormány mögött van. Más emberek folytatják a tárgyalásokat, és engem sem avatnak be minden apró részletbe, de biztos vagyok benne, hogy a jó irányba lépünk majd tovább. Az idei szezonban egyáltalán nem tudtam tesztelni az autóval, ezért jó lenne egy olyan csapathoz kerülni, ahol erre is van lehetőség" - mondta Bennani a LePoint-nak.

Az FIA világbajnokságok első észak-afrikai futamgyőztese több szempontból is érdekes lehet a Citroën számára. Egyrészt megfelelő anyagi háttérrel rendelkezik, másfelől a francia márka igen sok autót ad el Marokkóban, Bennani szerződtetése pedig jó hatással lehet a Citroën népszerűségére.

A magyar szurkolók körében viszont már kevésbé népszerű ez az opció, a legtöbben inkább Alain Menut látnák szívesen az ötödik C-Elysée-ben, aki tavaly tesztelt is a Citroënnek, idén pedig a Brit Túraautó Bajnokságban versenyzett.

Hozzászólások