WTCC - Bennani hosszabbított az SLR-el
Bennani hosszabbított az SLR-el
Fotó: fiawtcc.com

Bennani hosszabbított az SLR-el

LantiLanti
2015/11/26 11:40

Korábbi cikkünkben jeleztük már, hogy jó esély van rá, ma pedig hivatalosan is bejelentették, hogy Mehdi Bennani 2016-ban is a Sebastien Loeb Racing versenyzője lesz, amely csapat a kilencszeres világbajnok távozása után is marad a WTCC-ben.

Az istálló hivatalos közleménye szerint mindenképpen gyarapszik majd az autók száma jövőre, ám egyelőre még nem dőlt el, hogy kettő vagy három C-Elysée-t indítanak 2016-ban.

A marokkói pilóta idén csatlakozott az SLR-hez, és hullámzó teljesítményt nyújtott az év során. A szezon biztatóan indult, ám a folytatásban nem sikerült stabilizálnia helyét a gyári autók közelében. Voltak kiemelkedőbb hétvégéi, ám olyanok is, amikor szinte észrevehetetlennek bizonyult a világverő (ám a hivatalos csapatéval nem teljesen azonos) technikával.

Az istálló viszont bízik benne, így 2016-ban is folytatódhat az együttműködés.

"Remek hír, hogy már a szezonzáró előtt kiderült, jövőre is a Sebastien Loeb Racingnél versenyezhetek, ez is mutatja, hogy a csapat bízik bennem. Egy nagyon profi istállóról van szó, és különleges érzés a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb alakulatánál versenyezni."

"Köszönet mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, a marokkói embereknek, és Őfelségének, VI. Mohamed királynak. Én lettem az első arab versenyző a WTCC-ben, és remélem, hogy az első világbajnoki címet is én szerzem meg. Ez a célom, ezért dolgozom" - mondta Bennani.

A csapat részéről Dominique Heinz, az istálló társalapítója, elmondta, nagy kihívás volt bemutatkozni a WTCC-ben, és örül, hogy ez a kaland jövőre is folytatódik, majd a marokkói pilótát is méltatta.

"Remek munkakapcsolat alakult ki köztünk és Mehdi között. Folyamatosan fejlődtünk, és az év vége felé már egyre jobb eredményeket értünk el. Lefektettünk egy erős alapot, amire 2016-ban egy még sikeresebb szezont lehet építeni. A C-Elysée-vel jövőre is versenyképes autónk lesz" - mondta Heinz.

A pénteki katari futamokon még fontos feladat vár Bennanira, hiszen mindössze hét pont választja el a Yokohama Kupa megnyerésétől, ellenfele pedig - de ezt jól tudjátok - Michelisz Norbi lesz.

Hozzászólások