WTCC - Bennani és Filippi is kipróbálta új autóját
Bennani és Filippi is kipróbálta új autóját
Fotó: Mehdi Bennani

Bennani és Filippi is kipróbálta új autóját

LantiLanti
2015/02/05 15:10

Fontos nap a mai Mehdi Bennani életében, a marokkói pilóta, aki tavaly Sanghajban megszerezte élete első WTCC-s futamgyőzelmét, ma próbálhatta ki először új versenyautóját, a Citroën C-Elysée-t.

Bennani ugyanis egy év után ismét márkát váltott, otthagyta a Hondát és vele együtt a Proteam alakulatot is, hogy a Sebastien Loeb Racinghez igazoljon, amely idén két autóval a Citroën kizárólagos privát partnere lesz a WTCC-ben.

A marokkói a gyári pilóták által használt egyik autót kapja meg 2015-re, amelyet ma ismerhetett meg kicsit közelebbről. Átfogó tesztről egyelőre nem beszélhetünk, a szűkszavú híradások szerint csak egy shakedown történt, azaz a téli felújítás után bejáratták kicsit a technikát. A helyszínről sem szóltak a hírek, ám nem ritkaság, hogy egy ilyen eseményre nem is bérelnek pályát, hanem egy repülőtéren vagy bármilyen más nagy aszfaltozott placcon hajtják meg az autót.

Bennani_Citroen_sd (2)

A versenyző által közzétett fotóknak köszönhetően először láthatjuk élőben Bennani 2015-ös festését, amely gyakorlatilag megegyezik a decemberben közzétett grafikával, és továbbra is a marokkói nemzeti színekből áll.

Bár újonc csapathoz került, Bennani nagyon bízik abban, hogy az eddiginél is sikeresebb éve lehet, hiszen végre teljesült a vágya, és a mezőny egyértelműen legjobb autóját vezetheti majd.

Filippi_chevy_teszt

Fontos időszakon van túl John Filippi is. Egy barátomtól, Hatvani Bálinttól kapott fotóról kiderült, hogy a fiatal francia pilóta is átesett a TC1-es tűzkeresztségen, nemrég a Campos Racing egyik Chevy-ével ment. Egy ideje már az a hír járja, hogy a tavalyi évet egy SEAT-tal teljesítő Filippi idén Cruze-ra vált, és úgy tűnik, ez az igazság.

Még érdekesebbé teszi a helyzetet, hogy a képen látható autó állítólag egy vadonatúj, tehát nem tavalyról felújított darab. Mindez azt jelentheti, hogy A: a Campos három Chevrolet-vel megy idén, B: eladták a Hondára váltó Borkovic autóját valakinek, és helyette vettek egy újat.

A kérdés egyelőre tisztázásra szorul, és meg is próbáljuk kideríteni az igazságot.

Hozzászólások