WTCC - Bennani elmondta, mit csinálna a visszavonulás után
Bennani elmondta, mit csinálna a visszavonulás után
Fotó: fiawtcr.com

Bennani elmondta, mit csinálna a visszavonulás után

LantiLanti
2019/08/25 20:20

Mehdi Bennani a jelenlegi WTCR-mezőny egyik legrégebbi bútordarabja, a marokkói pilóta 2009-ben csatlakozott a Világbajnokság mezőnyéhez, és azóta kirobbanthatatlan.

SEAT-tal kezdett, majd jött négy BMW-s és egy hondás év. 2015 és 2017 között egy Citroën C-Elysée-t vezetett, a TCR-átállás óta pedig egy Volkswagen Golffal megy.

Voltak egészen jó időszakai is, 2017-ben például három futamot nyert meg, és további négy dobogóval hatodik lett az összetettben. Most viszont egy kifejezetten nehéz perióduson megy keresztül; jelenleg utolsó a bajnokságban, és ő az egyetlen volkswagenes, aki nem nyert futamot. Sőt, még a dobogó közelében sem járt; legjobb eredménye a 12. hely. 

Bennani ennek ellenére egyelőre nem gondol a visszavonulásra, azt viszont elmondta, mivel foglalkozna, ha egyszer végleg letenné a bukósisakot. 

"Örülnék, ha kapcsolatban maradhatnék a motorsporttal, szívesen vezetnék egy versenypályát vagy csapatot, esetleg lennék egy bajnokság promótere. A lényeg, hogy megmaradjon a kapcsolat a motorsporttal, hiszen itt töltöttem az egész életem, és szeretném, ha ez így is maradna" - fogalmazott Bennani.

A marokkói pilóta legközelebb szeptember közepén ül autóba Ningbóban, előtte viszont ismét lesz egy összefoglaló adás a szezonja első feléről az Eurosporton, szeptember 10-én. 

Hozzászólások