WTCC - Bemutatták a 2017-es Volvo-pilótákat
Bemutatták a 2017-es Volvo-pilótákat
Fotó: Polestar Cyan Racing

Bemutatták a 2017-es Volvo-pilótákat

LantiLanti
2017/02/27 15:02

A Volvo göteborgi központjában tartott sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra idei pilótafelállását a Polestar Cyan Racing, amely nem okozott meglepetést, a várakozásoknak megfelelő három versenyző, azaz Thed Björk, Nestor Girolami és Nick Catsburg lépett elő a színfalak mögül.

A svéd márka idén kettőről háromra növeli a gyári autók számát, és a tavalyi (egy-két futamot leszámítva) tiszta svéd felállást egy sokkal nemzetközibb trióra cseréli.

A sajtótájékoztatón hivatalos formában is megfogalmazták a 2017-es szezonra vonatkozó legfontosabb célt, amely nem más, mint az egyéni és a gyártói világbajnoki cím megszerzése. Komoly vállalás ez egy mindössze egy év tapasztalattal rendelkező projekttől, de nagyon nincs más választásuk, annak ismeretében, hogy a jelenleg érvényben lévő TC1-es szabályrendszer jövője meglehetősen bizonytalan az idei évad utáni időszakra.

A göteborgi eseményen meglepetésfaktor alapján növekvő sorrendben szólították színpadra a pilótákat, elsőként Thed Björk érkezett, aki tavaly Sanghajban megszerezte a Volvo első WTCC-s győzelmét, így maradását szinte mindenki biztosra vette az első pillanattól kezdve.

"Hihetetlen élmény volt megszerezni az első győzelmet, ami óriási önbizalomlöketet adott. Élveztem a téli teszteket is, korábban még sosem vezethettem ilyen sokkal a szezonkezdet előtt, úgyhogy felkészültnek érzem magam, hogy harcba szálljak a világbajnoki címért. Örülök, hogy Nestor és Nicky, két ilyen gyors és profi versenyző csatlakozik hozzánk" - fogalmazott Björk.

Másodikként a kétszeres argentin bajnok Nestor Girolamit szólították, aki tavaly tesztelt és versenyzett is Volvóval, idén viszont első teljes szezonjára készül a Túraautó Világbajnokságon. Sőt a hatékonyabb közös munka érdekében a hírek szerint Göteborgba költözött. Az argentint egyébként Alexander Murdzevski Schedvin, a motorsport program vezetője az autósport Lionel Messiének és Diago Maradonájának nevezte.

"Hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam a Polestar Cyan Racingtől. Tavaly nagyon biztató volt az első közös versenyünk, egyből otthon éreztem magam. Remélem, Theddel és Nicky-vel együtt sikerül egy nagyot lépnünk előre az eredmények terén" - tette hozzá az argentin.

Bár Nicky Catsburg szerződtetése sem számított már meglepetésnek, a holland pilótával kapcsolatban azért voltak még bizonytalanságok, így ő érkezett utoljára a színpadra. Tavaly megszerezte a Lada első pole pozícióját, és a TC1-es Vesta első győzelmét, idén pedig második teljes évét kezdheti a WTCC-ben.

"Tavaly ellenfélként figyelhettem a Polestar Cyan Racing fejlődését, és boldog vagyok, hogy csatlakozhatok hozzájuk. Meggyőző eredményeket értek el, és remélem, Theddel valamint Néstorral képesek lehetünk teljesíteni a 2017-es évre kitűzött célokat" - mondta Catsburg.

A Volvo WTCC-s programjában tavaly részt vevő Fredrik Ekblom a hírek szerint Robert Dahlgrenhez hasonlóan távozott a svéd márkától.

A TouringCarTimes beszámolója szerint a Cyan Racing nem csak vadonatúj autókat épített az idei szezonra, de felhúzott egy új, minden igényt kielégítő műhelyt a göteborgi központban, ahol a gyártás mellett a fékpadon történő tesztelést is elvégezhetik, plusz egy profi szimulátor is helyet kapott.

"Ez az eredménye az elmúlt évek kemény munkájának; büszkék vagyunk rá, hogy létrehozhattunk egy páratlan színvonalú motorsport központot Skandináviában. Ez az épület rendkívül fontos a 2017-es világbajnoki célok megvalósítása szempontjából. A tesztprogramunk közben terv szerint halad, és fontos lépéseket tettünk az S60 Polestar TC1 fejlesztése terén" - fogalmazott Christian Dahl, a Polestar Cyan Racing ügyvezetője.

Apró kis légy volt a levesben, hogy a nagy lelkesedéssel beharangozott élő internetes közvetítés gyakorlatilag nem jött létre, hiszen nagyjából öt másodpercenként szakadt meg az adás.

Hozzászólások