WTCC - Bemutatkoznak az Hungaroring E-sport bajnokság csapatai
Bemutatkoznak az Hungaroring E-sport bajnokság csapatai
Fotó: M1RA

Bemutatkoznak az Hungaroring E-sport bajnokság csapatai

LantiLanti
2020/04/08 10:34
Néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy Hungaroring és több más fontos szponzor támogatásával egy nem hétköznapi magyar szimulátoros bajnokság indul, melynek legjobbja egy teljes egészében finanszírozott szezont futhat egy valódi bajnokságban a M1RA színeiben. 


A Hungaroring E-sport sorozat április 13-án kezdődik a Hungaroringen, és ma újabb konkrétumok láttak napvilágot. Egyrészt bemutatkoztak a leendő csapatokat, másrészt egy jótékonysági akciót is bejelentettek. 

Az eSport WTCR-el ellentétben itt egyedi dizájnnal rendelkező autókkal versenyeznek majd az indulók. A fordulókra bejutó 24 pilótát hat darab négyfős csapatba sorsolják majd, melyek a szimulátorbajnokság támogatóinak nevét és színvilágát viselik. Íme a Hungaroring E-sport hat csapata:

  • Team Simple
  • Team NÚSZ
  • Team #mentsdegyszerűen
  • Team OMV Maxxmotion
  • Team PCTrade System
  • Team Hungaroring

Ezen kívül azt is bejelentették, hogy a bajnokság 2 millió forint adománnyal segíti a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnázium és Szakiskola munkáját a távoktatásban. Ezt az összeget egy digitális tananyagot tartalmazó szoftver beszerzésére fordítják, amely a gépjármű-mechatronikai technikusképzésben részt vevő diákok tanulását segíti majd. 

Ennek segítségével a diákok például élethű motortérben, a valóságban is alkalmazott diagnosztikai módszerekkel gyakorolhatják az alkatrészek vizsgálatát és a meghibásodások megállapítását.

"Sokat köszönhetek a szerelőknek, akik az autóimat felkészítve vigyáztak rám az évek során, és versenyzőként kiemelten fontos nekem, hogy profin értsék a dolgukat. Éppen ezért a M1RA gyakornoki programjában már eddig is segítettük a tanulók fejlődését, de a járvány miatt szükségszerűen bevezetett távoktatás pont az olyan gyakorlatorientált területeken okoz extra kihívásokat, mint az autószerelők képzése" - mondta Michelisz Norbi.
"Hiszem, hogy az egész magyar autósport és járműipar érdeke, hogy a szakgimnáziumokban tanuló diákok oktatásába fektessünk, és örülök, hogy a bajnokság támogatóinak segítségével ebben a nehéz helyzetben szó szerint házhoz tudjuk vinni az ipari követelményeknek megfelelő tudásanyagot.”

A Hungaroring E-sport bajnokságban minden magyar (határon inneni és túli) ingyenesen részt vehet: erről bővebben a M1RA oldalán találhatók információk

A Hungaroring E-sport csapatai:

team-hungaroring.jpg

team-omv.jpg

Team-simple.jpg

team-mentsdegyszeruen.jpg

team-nusz.jpg

team-simple-europroof.jpg

Hozzászólások