WTCC - Bejelentették a negyedik Lynk & Co-pilótát
Bejelentették a negyedik Lynk & Co-pilótát
Fotó: Lynk & Co

Bejelentették a negyedik Lynk & Co-pilótát

LantiLanti
2018/12/19 09:15

Ma hivatalossá vált, amit hetek óta mindenki biztosra vett: Yann Ehlracher lesz Thed Björk, Yvan Muller és Andy Priaulx mellett a WTCR-ben jövőre bemutatkozó Lynk & Co negyedik versenyzője. 

Ez az első alkalom, hogy a 22 éves francia tehetség egy csapatban indul majd négyszeres világbajnok nagybátyjával. 

"Egy álmom válik valóra, nem is vágyhatnék jobb csapatra a Cyan Racingnél. Sokat kell még tanulnom, és nagy lehetőség számomra, hogy olyan csapattársak lesznek mellettem, mint Andy, Thed és Yvan. Tanulhatok tőlük, és egyben magasra teszik számomra a lécet" - mondta Ehrlacher.
"Bár én leszek a legfiatalabb, pontosan olyan komoly célokat tűzök magam elé, mint ők."

Ehrlacher meglehetősen későn kezdett el versenyezni, első sikereit pedig az ELMS-ben érte el. 2017-ben az RC Motorsport Lada Vestájával mutatkozott be a WTCC-ben, és az év második felében megnyerte a termasi első futamot, két további versenyen pedig második volt

cyan-racing-drivers-2.jpg

Idén a Münnich Motorsport szerződtette, de nem mit gyári támogatott, hanem mint saját versenyzőt, miután ő bizonyult a legjobbnak a csapat téli válogatóján. Az év első fele fantasztikusan alakult számára, Zandvoort után vezette az összetettet, ám végül csak tizedik lett. Két futamot nyert meg, és háromszor állt a dobogón.

"Yann mély benyomást tett ránk azzal, hogy ilyen fiatalon is ennyire gyors és érett. Évek óta nem találkoztunk hozzá hasonló tehetséggel. Tökéletesen kiegészíti a 2019-es pilótasorunkat a tapasztalt versenyzőink mellett" - tette hozzá Christian Dahl, a Cyan Racing ügyvezetője. 

Ehrlacher már ma kipróbálhatja a Lynk & Co 03 TCR-t, hiszen a svéd csapat Barcelonában tesztel. A franciához nagybátyja és Andy Priaulx csatlakozik. 

cyan-racing-ehrlacher-1.jpg

Hozzászólások