WTCC - Bejelentésre készül a Bamboo

Bejelentésre készül a Bamboo

LantiLanti
2013/02/13 08:38

Izgalmas bejelentésre készül a Bamboo Engineering még ezen a héten, ez derült ki a csapat rövid közleményéből. A silverstone-i alakulat valószínűleg nyilvánosságra hozza második versenyzőjének kilétét. Annyit már most tudunk, hogy a brit istálló idén is Chevrolet Cruze-okkal megy, és az is biztos, hogy egyik autójukat a Fordtól szerződtetett James Nash vezeti majd. Úgy tűnik, hamarosan még okosabbak leszünk.

Több pilótát is hírbe hoztak Richard Coleman csapatával a holtszezon során, szóba került az év végén beugró Darryl O'Young, a tavaly biztatóan szereplő Alex MacDowall és Alain Menu neve is. A hongkongi viszont azóta elkelt, a ROAL Motorsporthoz igazolt Coronel mellé, MacDowallról pedig semmi hír. Ő egyébként gyaníthatóan a chevys szerződés keretein belül került tavaly a Bamboohoz, úgyhogy a márka kiszállása után neki is keményen kell dolgoznia, ha maradni akar. Alain Menu pedig néhány hete azt nyilatkozta a Túraautó Hírblognak, hogy minimális az esély a WTCC-ben maradásra, mert a csapatok pénzt várnak a versenyzőktől.

De akkor ki kerülhet Nash mellé a második Cruze-ba? Lehetséges, hogy nagyot fog szólni a bejelentés? Az RML-ről még mindig nem tudunk semmit, azaz továbbra is a Bamboo az egyetlen olyan istálló, amely biztosan a világbajnok technikával megy idén. És bár az elmúlt évek eredményei azt mutatják, hogy még van hova fejlődnie a csapatnak, azért ez mindenképpen nagy szó. Egy jó pilótával, és itt most mindenki gondoljon NAGYON jó pilótára, a Bamboo is többre lehet képes, mint amit eddig láttunk tőlük.

Hűséges olvasóink talán emlékeznek rá, hogy elborultabb pillanatainkban (több üveg alkoholos ital elfogyasztása után) írtunk már olyat itt a Túraautó Hírblogon, hogy a gyári pilóták egyike-másika könnyen a Bamboonál köthet ki, ha nem jön össze az RML sztori. Szimbiózis. A csapatnak jó versenyző kell, neki(k) meg jó autó. Coleman istállója a pénzesebb alakulatok közé tartozik (kérdezzétek csak meg Zengő Zolit, mennyibe került egy Cruze... Neki kettő van), talán egy igazi világsztárra is futja.

Huff_muller_menu

De nem kerülgetem tovább a dolgot, arra gondolok, hogy mi van, ha a Bamboo ezen a héten azt jelenti be, hogy leigazolta az egyik ex-gyári pilótát, mondjuk Rob Huffot, esetleg Yvan Mullert? Nem mondom, hogy így lesz, de a csillagok jelenlegi állását nézve nem tűnik esélytelennek.

Aztán van ennél durvább ötletem is. Mi van, ha az RML és a Bamboo közösen próbál meg még egy világbajnoki címet kihozni a Cruze-ból, mielőtt jönnek az új szabályok? Hallottunk olyan híreket, hogy Ray Mallockék is bejelentésre készülnek, talán összejöhet egy három autós Chevrolet egység, Muller-Huff-Nash felállítással.

Ez persze mind csak találgatás, az is lehet, hogy szimplán nem aludtam ki magam rendesen. :) Mindenesetre várjuk a bejelentést.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások