WTCC - Bejáratta új autóját a 2020-ra készülő Lynk & Co
Bejáratta új autóját a 2020-ra készülő Lynk & Co
Fotó: Cyan Racing

Bejáratta új autóját a 2020-ra készülő Lynk & Co

LantiLanti
2020/01/31 11:42

Egész januárban fojtogatóan nagy volt a csend a Túraautó Világkupa háza táján, egyedül a Honda bejelentése törte meg kicsit az első hónap monotóniáját. Ettől persze az élet még nem állt meg, a csapatok készülnek az új szezonra.

A Lynk & Co például vadonatúj autókat épít a 2020-as évre, és az egyik pilótájuk, a 2017-es világbajnok Thed Björk beszámolója szerint nemrég be is járattak közülük egy vagy többet. A szokásos első rendszer-ellenőrzésre egy svédországi repülőtéren került sor, tipikus skandináv időben.

Egy shakedown-teszten mondjuk ez nem annyira probléma, ilyenkor még nem a gyorsulás és beállítások finomítása zajlik, hanem csak kipróbálják az autót, megnézik, minden üzemszerűen működik-e rajta, hogy ne az első valódi teszten menjen az idő egy-egy triviális probléma kijavításával. 

Úgy tudjuk, a Lynk & Co valamennyi versenyzőjének vadonatúj autót épít 2020-ra, a hírek szerint a régieket már a sepangi hétvégén eladták kínai ügyfeleknek. Egyelőre valószínű, hogy mindössze ez a négy plusz autó lesz majd a piacon a Cyan Racing flottája mellett.

A svéd csapat még nem nyilatkozott a versenyzőkről, de úgy hírlik, valószínűleg a Hondához hasonlóan ők is változatlan létszámmal és felállásban mennek tovább. 

Hozzászólások