WTCC - Drámát hozott a Nordschleife a Hungaroring Esport Bajnokság listavezetőjének
Drámát hozott a Nordschleife a Hungaroring Esport Bajnokság listavezetőjének
Fotó: Hungaroring Esport Bajnokság

Drámát hozott a Nordschleife a Hungaroring Esport Bajnokság listavezetőjének

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/28 23:32
A Hungaroring E-sport Bajnokság harmadik fordulójának a legendás Nürburgring adott otthont, amely 24 kilométerével a versenynaptár legnehezebb pályájának számított. A várakozásoknak megfelelően, izgalmakban nem volt hiány, sőt…

Az időmérő edzésen mindössze egyetlen mért körre volt ideje a versenyzőknek. A bajnokságban első helyen álló Báldi Gergő 8:51:929-et autózott, és megszerezte az első rajthelyet Nagy Dávid előtt, aki mindössze fél másodperccel maradt le a pole-ról. A második sorból Csincsik Marcell és Tóth Dávid indultak ebben a sorrendben.

Első futam

A rajt jól sikerült a mezőny elejének, kivéve Csincsik Marcellt, aki csúnyán beragadt. Az éles első fordulónál egyedül Mickiewicz Máté repült veszélyesen a tömegbe, viszont nem talált el senkit, így komoly baleset nélkül megúszták a rajtot a versenyzők. 

A háromkörös verseny túlnyomó részében Báldi Gergőt árnyékként követte Nagy, míg mögöttük egy négyes fogat alakult ki a Tóth-Csuti-Pinczés-Leitner összeállítású kvartettből. Nagy Dávid egészen az utolsó lehetőségig várt a Döttinger Höhe egyenesben. A szélárnyékból kihúzódva viszont nem tudott elmenni Báldi mellett, a féktávon pedig megkoccolta, aminek következményeképp megforgott és csak a 7. helyen intették le. 

Báldi Gergő ezzel ismét megnyerte az első versenyt. Pinczés Ádámnak jobban jött ki az utolsó egyenes, mint Nagy Dávidnak, Csutit és Tóthot is megelőzte és második lett, Tóth Dávid pedig az első fordulóban aratott győzelme után ismét a dobogón zárt.

Második futam

A második futam szolgáltatta a bajnokság eddigi legnagyobb drámáját. A rajttal itt sem volt probléma, ami mindenképp dicséretes egy ilyen szűk első kanyarban. Zsupanek Bence parádésan kapta el a startot és a harmadik helyről az élen fordult. Mikle Krisztián újonc versenyén nem jött ki neki a lépés az első körben, és több pozíciót is vesztett a harmadik helyről. 

A futam saját medrében csordogált, amikor jött egy cunami. Báldi Gergő a középmezőny darálóját nem élte túl és több apró ütközés után a játék kizárta a bajnoki éllovast a 8.helyről. Hasonló problémája akadt Csuti Zoltánnak is később, aki így értékes pontoktól esett el. 

Nagy Dávid jó ragadozó módjára lecsapott a lehetőségre és behúzta a második versenyt, így kevesebb, mint 20 pont a hátránya az összetettben Báldi mögött két fordulóval az online szakasz vége előtt.  Zsupanek Bence minden tőle telhetőt megtett, hogy kivédekezze Mihalidesz Máté támadásait, végül alig 3 tizeddel előzte meg Mátét a második helyért vívott harcban.

Csak úgy, mint a valós versenyeken, itt is előfordulhatnak váratlan események, kiesések, fordulatok. A tét egyre fokozódik, hiszen átléptük a féltávot, már csak két forduló van hátra az online szezonból. A következő helyszín Malajzia lesz június 11-én, a szezonzáró pedig majd június 25-én két hungaroringi futammal dönti el, mely öt versenyző küzdhet tovább élete lehetőségéért.

Írta: Dani Bálint

Hozzászólások