WTCC - Azonnali hatállyal módosítanak a zandvoorti BoP-n
Azonnali hatállyal módosítanak a zandvoorti BoP-n
Fotó: fiawtcr.com

Azonnali hatállyal módosítanak a zandvoorti BoP-n

LantiLanti
2019/05/18 13:10

A Lynk & Co totális fölényét hozó első hollandiai időmérő edzés után azonnal lépett a TCR technikai osztálya, és a döntésük értelmében még az első futamot megelőzően visszaállítják a szlovákiai BoP-t. 

A szombat reggel nyolckor megrendezett kvalin a kínai márka versenyzői vitték el az első négy helyet, ráadásul letaglózó előnnyel. A pole-t megszerző Thed Björköt és a negyedik Yann Ehrlacher-t alig több mint két tized választotta el egymástól, miközben a negyedik Mikel Azcona hátránya közel fél másodperc volt a Cuprával. 

A döntés értelmében a Lynk & Co-tól ismét elvesznek 2.5% motorerőt, viszont azt a +10 kilót is, amit a Zandvoort előtti módosításban megkaptak. Yvan Mullerék autója tehát a mai első futamon gyengébb, de 10 kilóval könnyebb is lesz, mint az időmérőn.

Ez az első alkalom, hogy a WTCR-ben egy hétvégén belül történik BoP módosítás. Marcello Lotti, a TCR-kategória megalkotója szerint az jelentette a problémát, hogy a Lynk & Co 03 TCR egy vadonatúj autó, amiről a technikai részleg szakembereinek még nincs elég tapasztalata. 

A frissített zandvoorti BoP:

zand.jpg

Az első futam közvetítése 14:15-kor kezdődik az Eurosport 2-n. 

Hozzászólások