WTCC - Mintha körvonalazódna Mikel Azcona jövője a WTCR-ben
Mintha körvonalazódna Mikel Azcona jövője a WTCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Mintha körvonalazódna Mikel Azcona jövője a WTCR-ben

LantiLanti
2020/03/26 19:51
Mikel Azcona a tavalyi év egyik nagy felfedezettje volt a Túraautó Világkupán. A TCR Europe bajnokaként egyből az élmezőnyben nyitott, futamot nyert, összesen ötször állt a dobogón, és legjobb cuprásként hatodik lett az összetettben. 

Teljesen érthető, hogy szájára vette őt a túraautós népköltészet, és az év vége felé előkerült a "hova igazolhat jövőre Azcona" kezdetű nóta. A legtöbbet arról lehetett hallani, hogy a spanyol tehetség felkeltette a Hyundai érdeklődését, és a koreai márkához szerződhet.

Azóta biztossá vált, hogy a WTCR-ben ez nem fog megvalósulni, a Hyundai ugyanis bejelentette 2020-as felállását, és csak egy ponton változtattak: Luca Engstler vette át Augusto Farfus helyét. 

Most pedig itt egy újabb jel, ami arra utal, hogy Azcona maradhat eredeti munkaadójánál: a WTCR hivatalos honlapja szerint a spanyol már tesztelte is a Cupra vadonatúj TCR-autóját. 

Azcona együtt dolgozhatott a Cupra ősrégi tesztpilótájával, Jordi Genével, aki többek között kategóriát nyert Le Mans-ban, és a WTCC-ben is versenyzett. Egy dolgot nagyon jól lehet vele: tanulni tőle.

"Már korábban is dolgoztunk együtt, és Jordi egyszerűen fantasztikus. Nagyon kedvelem őt, mert rengeteget lehet tanulni tőle. Egy igazi profi, és nagy segítséget jelent számomra, nem csak a munka terén. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megértsem a beállítások működését, és hogy miként kell az alapoktól indulva fejleszteni egy prototípust. Egészen onnantól kezdve, hogy mérnökök megálmodták a modellt" - fogalmazott Azcona. 

Márpedig ha Azconát ennyire belevonták az új Cupra fejlesztésébe, akkor nehéz elképzelni, hogy máshova szerződne. A spanyol márkának egyébként is fontos lehet, hogy megmutassa új autóját a WTCR-ben, és ezzel meggyőzze a csapatokat, hogy még mindig érdemes az ő terméküket vásárolni. 

Azcona egyébkén a Cupra másik legendás pilótájával, az elektromos projektre szerződtetett Mattias Ekströmmel is szívesen dolgozna együtt a jövőben, de erre még nem került sor eddig. 

Hozzászólások