WTCC - Az új Volkswagen Golf GTi TCR fejlesztéséről beszélt Beni Leuchter
Az új Volkswagen Golf GTi TCR fejlesztéséről beszélt Beni Leuchter
Fotó: fiawtcr.com

Az új Volkswagen Golf GTi TCR fejlesztéséről beszélt Beni Leuchter

LantiLanti
2019/09/02 11:20

Az Audi már az év eleji kollektív teszten megszellőztette a hírt, dolgozik az új TCR autóján, amely a 2020-as WTCR szezonban mutatkozhat majd be. Most kiderült, a konszerntárs Volkswagennél is folynak a fejlesztések.

Az új változat három okból is indokolt mindkét márka esetében. Egyrészt mind a Volkswagennél, mind az Audinál frissítés érkezik az utcai modellekhez, másrészt a kupás autókból fejlesztett versenyváltozatok mostanra kissé elavulttá váltak. Harmadrészt, a két technika rengeteg közös alkatrészt tartalmaz. 

A Volkswagen WTCR-versenyzője és tesztpilótája, Benjamin Leuchter szerint fejleszteni mindig lehet, ám a konszern számára fontos, hogy a TCR-autók továbbra is közel maradjanak a széria modellekhez.

"A fejlesztés sosem áll meg, mindig lehet javítani valamin. Folyamatosan zajlik, hiszen ha megnézik a Golfot, vagy többi VAG autót, ezeknek még egy kupás versenyautó az alapja" - mondta Leuchter a Motorsport-Totalnak. 

A 31 éves német pilóta szerint a Golf GTi TCR elemeinek 65%-át az utcai változatból vették át, csakhogy az időközben megjelent újabb generációs TCR-autók már sokkal több versenyalkatrészt tartalmaznak, így törvényszerű, hogy a Volkswagen csoport márkái egyre nehezebben érnek oda az elejébe.

227825fb3460bf88ba8d457664795edf.jpg

"A versenytechnológia teljesen más, mint amit a széria autókban használnak. Természetesen van mit fejlesztenünk, és ezeket el is végezzük, illetve azt is nehéz megjósolni, mennyi segítséget kapunk majd a BoP-től. Azt viszont nem szeretnénk, ha a dolgok olyan messzire mennének, mint annak idején a WTCC-ben a TC1-el!"
"Számunkra továbbra is fontos, hogy sok széria alkatrész legyen az autókban, és azokon szeretnénk fejleszteni, hogy még versenyképesebbek legyünk."

A TCR-el sokszor párhuzamba állított GT3-ban is érkeznek fejlesztések bizonyos időszakonként, ám a teljesítménynövelés helyett azok inkább a vezethetőség javítását, és a működési tartomány szélesítését célozzák. 

"A mi autónk jelenlegi ideális működési tartománya elég szűk, ezen mindenképpen javítanunk kell. A Golf egyébként kifejezetten jó hosszú távon, amit meg szeretnénk őrizni, úgy, hogy közben egy még vezethetőbb autót építünk az ügyfeleinknek." 

Leuchter műhelytitkokat nem akart kiszivárogtatni, de annyit elárult, jelentős fejlesztések történtek az új Golf GTi TCR futóművén, ami szélesíti az autó ideális működési tartományát. 

Az Audihoz hasonlóan egyelőre a Volkswagen sem jelentette be, pontosan mikortól lesz elérhető az ügyfelek számára a fejlesztett autó. 

Hozzászólások