WTCC - Az év csodacsapata: "szegények", de imádnak vezetni
Az év csodacsapata: "szegények", de imádnak vezetni
Fotó: fiawtcr.com

Az év csodacsapata: "szegények", de imádnak vezetni

LantiLanti
2019/05/03 16:19

Lehet hosszasan dicsőíteni az All-Inkl.com Münnich Motorsportot, elámulni a Lynk & Co korai sikerein, az évkezdet csodacsapata számomra mégis a svéd PWR Racing, amely az ismeretlen Skandináviából előtűnve, új alakulatként, újonc versenyzőkkel is két dobogóval nyitotta az évet. 

A TCR Europe bajnoka, Mikel Azcona Marrakeshben lett harmadik a Cupra TCR-el, a csapatfőnöki posztot is betöltő Daniel Haglöf pedig a Hungaroringen állt dobogóra, azután, hogy a verseny elején még vezetett is. 

Két forduló után a PWR negyedik a csapatbajnokságban a WRT, a Comtoyou és a Sebastien Loeb Racing mögött. 

"Ez az utazás 2012-ben indult, és az volt a célunk, hogy Skandinávia legjobb csapata legyünk. Most pedig tettünk egy nagy lépést, és egyből jöttek az eredmények. Hihetetlen, ez csodálatos" - idézi Haglöföt a TouringCarTimes. 
"Ráadásul versenyzőként is jól teljesítek. Pokolian nehéz volt összerakni a szervezeti hátteret, és nekem mindig fontosabb, hogy a csapat növekedjen, úgyhogy szinte szürreális, hogy ott vagyok a világkupán, és együtt tudok maradni ezekkel a srácokkal."

Haglöf szerint az idén behozott új Yokohama-gumik is segítették csapatát a gyors felzárkózásban, mivel a nagyobb múltú ellenfelek némelyike alaposan megszenved az ideális működési tartomány kitapasztalásában. 

"A gumi az egyetlen dolog, ami mindenki számára új; anélkül sokkal nehezebb dolgunk lenne. Elég nagy feladat megtanulni a pályákat, de Mikellel erősen kezdtünk csapattársakként. Élvezem a vele való munkát, hiszen elég hasonló háttérből jövünk. Szegények, mint a templom egere, de imádunk autót vezetni."

A svéd csapat az utolsó pillanatban adta le nevezését a bajnokságba. Eleinte úgy tűnt, a Comtoyou Racing és a Campos Racing lesz a Cupra két WTCR-alakulata, ám a spanyolok végül kiszálltak a bajnokságból.

"Még jobbak lehetnénk, ha több időnk lett volna összerakni a programot. Így bizonyos dolgokat menet közben, a versenyhétvégéken kell megtanulnunk. Az első éven túl kell jutni, az ember nem ilyenkor nyújtja a legjobbját. Örülök, hogy ilyen magas szinten kezdtünk, mert szeretnénk megalapozni a helyünket a bajnokságban. Már egyre több ember beszél PWR Racingről" - zárta Daniel Haglöf. 
Hozzászólások