WTCC - Az egyik Sennával állna a dobogón, a másik Mullert és Platót döngölné földbe
Az egyik Sennával állna a dobogón, a másik Mullert és Platót döngölné földbe
Fotó: fiawtcr.com

Az egyik Sennával állna a dobogón, a másik Mullert és Platót döngölné földbe

LantiLanti
2019/08/16 10:40

Valamivel el kell ütni az időt, amíg eljön szeptember közepe, és Ningbóban folytatódik az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa.

Jó módszer erre, ha a holtidőben kicsit jobban megismerjük azokat a versenyzőket, akik évről-évre főszereplők a bajnokságban.

A sorozat hivatalos oldalán néhány WTCR pilótát kérdeztek többek között arról, kivel állna legszívesebben együtt a dobogón egy versenyt követően.

Gabriele Tarquini:

"Ha csak két embert választhatok, akkor Michael Schumacher és Ayrton Senna. Mindkettejükkel versenyeztem; Sennával valamivel többet. Elég más eredményeket értünk el, de egy pályán lehettem vele, és nagyon kedveltem. Sennát már a gokartos időkből ismertem, mert sokat versenyzett Olaszországban."
"Michaellel pedig elég sok időt töltöttünk együtt a pályán kívül. Leginkább a foci kapcsán, mert mindig is imádta a labdarúgást. Ott volt Olaszországban a Pilóta Válogatott, amelynek én voltam az egyik alapítója, és hatalmas lökést adott, amikor Michael csatlakozott hozzánk. Sokat voltunk együtt, ezért nagy élmény lenne Sennával és Schumacherrel egy dobogón állni."

Rob Huff:

"Senkivel, mert én akarok lenni az első, a második és a harmadik is. Na jó, én állnék középen, a második-harmadik helyért pedig Yvan Muller és Jason Plato veszekedne. A TV-ben nézve őket, ez a két srác jelentette számomra a kezdőlöketet. Nagyszerű emlék számomra, hogy nem csak versenyezhettem ellenük, de csapattársak is voltunk, és néha le is győztem őket."

Jean-Karl Vernay:

"Kevin Estre és Loic Duval, mert mindketten jó barátaim. Kevinnel ugyanabban a tömbházban nőttünk fel, ráadásul egy emeleten laktunk. Az édesanyja lett a testvérem keresztanyja, és én voltam az esküvői tanúja. Loic pedig rengeteget segített nekem, különösen, amikor Japánban éltem. Ritkaság, hogy egy versenyző segíti a másikat, úgyhogy kettejükkel csodás lenne megosztani a dobogót, főleg csapattársakként."

Ma Qing Hua:

"Lewis Hamiltont és Marc Marquezt választanám. Nagy rajongója vagyok a motorversenyzésnek, ami kicsit hasonlít a WTCR-re, mert minden futam rendkívül szoros, és sokszor fordulnak egymás mellett a pilóták. Aki ott nyerni tud, az kivételes képességekkel rendelkezik."
Hozzászólások