WTCC - Az egyetlen ember, akitől nem annyira sajnáltuk Tassi Attila győzelmét
Az egyetlen ember, akitől nem annyira sajnáltuk Tassi Attila győzelmét
Fotó: fiawtcr.com

Az egyetlen ember, akitől nem annyira sajnáltuk Tassi Attila győzelmét

LantiLanti
2019/07/07 20:42

Mert a harmadik vila reali WTCR futamot Tassi Atikának kellett volna megnyernie... Hibátlan volt a rajtja, rögtön elkezdett elszakadni, majd a safety car utáni újraindítást is tökéletesen megoldotta.

Éretten, összeszedetten, és a rá jellemző pofátlan higgadtsággal csinált mindent. Az elgyengülő motorral viszont Vasember gúnyájában sem tudott volna mit kezdeni. Hihetetlen, hogy egy alig 24 órával korábban beszerelt blokk képes megadni magát... Ennyire fontos helyzetben.

Nehéz bármit is mondani, ami felérhet Atika csalódottságával... És nem is kell. Ő is megtanulja, ha ugyan nem tudja már most is, hogy az autóversenyzés ilyen. Hétfő reggel ugyanúgy feljön a nap, és nemsokára lesz egy újabb hétvége, amelyen versenyt rendeznek. 

Atika megmutatta, hogy képes megverni a világ legjobb túraautósaiból álló mezőnyt egy körön és versenyben is. Ez akkor is így van, ha ezúttal az autó nem bírta végig a 14 kört. Húsz évesen nincs miért aggódnia. Eljön majd a nap, amikor minden összeáll. 

9e948e72875cab5748e5ecd992c3cf5d.jpg

Tassinak bőven van ideje. Annak azonban, aki helyette most nyert, nem biztos. De legalábbis biztosan nem annyi. Ha volt egyetlen olyan ember Vila Realban, akitől egy kicsit kevésbé sajnáltuk Tassi Ati győzelmét, az Tiago Monteiro. 

Ez a rendkívül szimpatikus, és felfoghatatlan akaraterővel megáldott portugál, aki két éve tényleg a halál torkában volt, amikor Barcelonában óriási balesetet szenvedett a Honda tesztjén. A szemei kijöttek a helyükről, hetekig mozogni sem nagyon tudott, kettős látás és irgalmatlan fájdalmak gyötörték. Ha kinyitotta a szemét, azonnal rosszul lett.

Mégis, mihelyst képes volt összerakni az első értelmes gondolatokat a fejében, a család után egyből arra gondolt, ő még ezután versenyezni szeretne. Nem sokan biztatták, de annál többen kételkedtek az esélyeiben. Egyesek nyilvánosan, mások csak úgy magukban.

Monteiro viszont végigjárta az utat, amit legtöbben valószínűleg feladtunk volna, és másfél év kihagyás után idén visszatért a WTCR-be. Marrakesh ráadásul remekül sikerült; plusz egy csodapont. Aztán a jöttek a "szürke hétköznapok", sorban egymás után a versenyek, és Monteiro alig jutott be a top20-ba. 

dc22b031524e4113524b9711111dc451.jpg

Talán mégsem kellett volna ezt erőltetni? Lehet, hogy tényleg sosem gyógyul meg annyira, hogy eredményes versenyző legyen? De akkor mi volt Marrakeshben?

Most már teljesen mindegy. Monteiro történetében a mai nap volt a csattanó. Számomra teljesen mindegy, áll-e még dobogón, lesz-e újra bajnokesélyes. Ma odahaza, családja és leghűségesebb szurkolói előtt teljes, egész és kerek lett a története. Ami ezután jön, az már a ráadás. 

d03fd3ded8ae057455923f3c44d9c3d3.jpg

Ja, amúgy volt ma még egy futam, azt Mikel Azcona nyerte, parádés tempóval, és jól időzített joker-körrel. 

Michelisz Norbi legnagyobb riválisa, Esteban Guerrieri először harmadik lett, majd a harmadik futamon egy optimista Nicky Catsburg-manőver után kiesett. Norbi ellenben a fordított rajtrácsos versenyen szállt ki idő előtt, miután ütközött Kevin Cecconnal, a főfutamon viszont 10.-ként zárt, így az ázsiai versenyek előtt 25 pontra olvadt a hátránya. 

A második vila reali futam végeredménye:

r2.jpg

A harmadik vila reali futam végeredménye:

r3.jpg

A bajnokság most nyári szünetre vonul, az autók áthajóznak Ázsiába, és a következő fordulót szeptember 14-15 között rendezik Ningbóban. 

Hozzászólások