WTCC - Az audis csapatfőnök szerint vissza kell állítani a megrendült bizalmat
Az audis csapatfőnök szerint vissza kell állítani a megrendült bizalmat
Fotó: fiawtcr.com

Az audis csapatfőnök szerint vissza kell állítani a megrendült bizalmat

LantiLanti
2020/01/09 12:04

2019-ben két részre szakadt a mezőny a WTCR Túraautó Világkupán, kialakult a nagyok, és a dobogós helyekért egyre kisebb eséllyel küzdő gyártók tábora. 

A Hyundai, a Lynk & Co és a Honda egyes pilótái harcolhattak a bajnoki címért, míg a Volkswagen Csoport autói, illetve a privát csapat által fejlesztett Alfa Romeók a lehulló gyümölcsöket várták. 

A 30 futamból 23-at az előbbi három márka osztott el egymás között, a maradék hétből pedig négy jutott a Volkswagennek, egy az Audinak, a Cuprának és az Alfa Romeónak. 

Mivel a TCR kategória az ügyfélversenyzés kereteire lett kitalálva, a gyártók csak háromévente fejleszthetnek az autókon. Az esélyegyenlőséget ezért a BoP hivatott fenntartani. Talán nem meglepő, hogy a VW Csoporton belül akadnak néhányan, akik elégedetlenek voltak a tavalyi teljesítmény kiegyenlítéssel. 

Az Audival versenyző Comtoyou Racing vezetősége sosem titkolta ezt, és bár 2020-ban is szeretnék folytatni, szerintük ehhez változásokra van szükség. 

"Az elmúlt három évben a TCR International-ben és a WTCR-ben nem mindig úgy történtek a dolgok, ahogy kellett volna. Több résztvevőnél is megrendült a bizalom, és mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy ez helyreálljon" - mondta Jean-Michel Baert csapatfőnök a TouringCarTimes-nak.
"Csak egy mindenki számára gyümölcsöző programot fogunk bevállalni, ami lehetővé teszi, hogy a csapatunk tovább fejlődjön, az ügyfeleink pedig elérhessék a céljaikat. Egyesek a győzelmet, mások azt, hogy egyszerűen jól érezzék magukat."

A WTCR szezon vége felé a VW Csoport autói és az Alfa Romeók néha már több mint 100 kilóval voltak könnyebbek, mint a nagy hármas, az egykörös tempóban viszont mégsem tudtak felnőni melléjük. 

Egyesek szerint innen is látszik, hogy új BoP-re van szükség. Főleg most, hogy a Volkswagen és az Audi jelezte, nem épít új TCR-autót. Tehát vagy a mostani Golfot és RS3-at kell közelebb hozni a "nagyok" szintjéhez, vagy a bajnokság el fogja veszíteni ezeket a típusokat. 

Hozzászólások