WTCC - Az argentin sajtó szerint Nestor Girolami Honda gyári pilóta lesz a WTCR-ben
Az argentin sajtó szerint Nestor Girolami Honda gyári pilóta lesz a WTCR-ben
Fotó: Polestar Cyan Racing

Az argentin sajtó szerint Nestor Girolami Honda gyári pilóta lesz a WTCR-ben

LantiLanti
2019/01/24 16:03

A Campeones magazin mai cikke kész tényként számol be arról, hogy Nestor Girolami jövőre visszatér a klasszikus túraautózás csúcsára, és a Honda gyári támogatott versenyzője lesz a Münnich Motorsportnál. 

A 29 éves argentin versenyző 2017-ben a Volvo színeiben versenyzett a Túraautó Világbajnokságon, tavaly viszont nem kapott állást a WTCR-ben, így hazatért a TC2000-be, ahol egy nem túl eredményes szezont futott a Peugeot-val. 

Girolami tavaly Suzukában meglátogatta a Túraautó Világkupa mezőnyét, hivatalosan azért, hogy barátjának, Esteban Guerrierinek segítsen, ám nyilván azzal a valódi szándékkal, hogy tárgyalásokat folytasson pár csapattal. 

Úgy tűnik, nem feleslegesen utazott Japánba.

A Campeones cikkéből azonban arra is lehet következtetni, hogy a 2017-es második kínai WTCC futam győztesének helyzete sokáig bizonytalan lehetett, hiszen szóban megállapodott az Toyota Gazoo Racing Argentina csapattal is a Top Race sorozatban. 

A hírek szerint a Honda jövő hét hétfőn jelenti be hivatalosan Girolami érkezését, aki Guerrieri csapattársa lehet a német alakulatnál. A WTC Blog úgy tudja, rajtuk kívül Tiago Monteiro rendelkezik még szerződéssel, azaz tovább egy hondás hely maradhat kiadó. 

Hozzászólások