WTCC - Átalakul az Opel Astra TCR mögötti struktúra
Átalakul az Opel Astra TCR mögötti struktúra
Fotó: Kissling Motorsport

Átalakul az Opel Astra TCR mögötti struktúra

LantiLanti
2019/01/07 20:19

Jelentős strukturális változások várhatók az Opel TCR-programjában, miután az Astra TCR fejlesztését és az ügyfelek kiszolgálást eddig végző német Kissling Motorsport ma bejelentette megszűnését. 

A münstereifeli alakulatot még 1977-ben alapította Helmut Kissling, és az évtizedek során rendkívül szoros kapcsolat alakult ki köztük és az Opel gyár között. 

Fejlesztettek nekik DTM-autót a kilencvenes években, 2016-ban pedig ők építették meg az Astra TCR változatát is. Az autó feltűnt a TCR International-ben, de elsősorban a német bajnokságban volt eredményes, ahol idén Harald Proczyk révén megszerezték az egyéni bajnoki címet. 

2019-ben viszont jelentősen átalakulnak a dolgok, hiszen a Kissling Motorsport 41 év után megszűnik.

"Személyes okokból, és az Opelnél történt változások miatt a Kissling Motorsport 41 év után kiszáll a motorsportból. 20 bajnokságot nyertünk, és több mint 600 győzelmet szereztünk az Opel autóival, most azonban itt a búcsú ideje" - olvasható a csapat közleményében.
"Nagy köszönet az ügyfeleinknek, a partnereinknek, a szurkolóknak, a barátoknak és minden egyes alkalmazottunknak, akik nélkül ez a sikertörténet sosem valósult volna meg."


A bejelentésből az is kiderül, hogy az Astra TCR-program megy tovább, és "tapasztalt kezekbe" kerül. Erről igyekszünk minél hamarabb további infókat szerezni. Annyi biztos, hogy a tartalék alkatrészek forgalmazását és a technikai támogatást a Lubner Motorsport viszi tovább. 

Az Opel nemrég a Peugeot-t és a Citroënt is birtokló PSA-konszernhez került, és ennek köszönhetően indultak el a változások. 

Hozzászólások