WTCC - Állítólag TCR autót épített az MG, de vajon mi lesz vele?
Állítólag TCR autót épített az MG, de vajon mi lesz vele?
Fotó: MG Motor

Állítólag TCR autót épített az MG, de vajon mi lesz vele?

LantiLanti
2019/03/12 18:14

Néhány napja már masszírozzák ezt a témát a különböző közösségi felületeken, ám még mindig sok a bizonytalanság, és a komolytalannak tűnő részlet, úgyhogy jobb az óvatosság.

Néhány hete tűnt fel először az interneten pár fotó, amelyen egy álcafestésbe öltöztetett MG 6 versenyautó látható. A túraautós pletykák iránt fogékony oldalak egyből fel is kapták a dolgot, ám egyelőre meglehetősen kevés a konkrét infó, és az sem túl hiteles forrásból származik. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A pekingi CarNewsChina.com oldal igen bátor állításokkal osztotta meg az alábbi képet; szerintük az MG 6 TCR már kész autó, ami akár idén feltűnhet WTCR-ben és egy másik nemzeti bajnokságban. Itt az első baki, hiszen a kínaiak a Spanyol Túraautó Bajnokságról írnak, de STCC-nek nevezik. Egyrészt spanyol TCR-sorozat jelenleg nincs, az STCC pedig a skandináv bajnokság neve. 

Ráadásul kevesebb mint egy hónappal az Oscaro Túraautó Világkupa rajtja előtt minimum tesztképeket, csapat- és pilótaneveket kellene nyilvánosságra hozni, hogy komolyan vehessük az egész sztorit. Ehelyett egyelőre ez van:

  • Az oldal szerint amúgy az autóban egy két literes, négy hengeres motor, valamint egy hatsebességes X-trac váltó található. 
  • Az MG (régi nevén Morris Garages) egy nagy múltra visszatekintő brit sportkocsi gyártó, amit 1924-ben alapítottak, ám ma már sajnos nem sok köze van Angliához. Számos tulajdonosváltás után a márka 2005-ben felszámolás alá került, majd a jogok egy kínai konzorciumhoz kerültek. Ma Kína egyik legnagyobb autós holdingja, a SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) birtokolja az MG brand-et, és állítólag az autó is az ő megbízásukra készült. 
  • Egyelőre egy dolgot mondanék: természetesen nagy buli lenne egy MG TCR-autót látni a pályákon, de ez a sztori most még túl bicegős ahhoz, hogy igazán komolyan lehessen venni. 
Hozzászólások