WTCC - Alkatrészhiány a Chevrolet-knél
Alkatrészhiány a Chevrolet-knél

Alkatrészhiány a Chevrolet-knél

LantiLanti
2014/11/14 04:46

Eddig is súlyos volt a helyzet, az FP2 után viszont kritikussá vált a chevrolet-s csapatokat sújtó makaói alkatrészhiány. A TouringCarTimes értesülése szerint Pepe Oriola balesete a második szabadedzésen kifejezetten rosszkor jött, hiszen az RML által épített autókkal versenyző csapatok már így is gondban voltak.

A hírek szerint Oriola csapata, a Campos Racing nemrég kérte kölcsön a boxutcában fellelhető utolsó fékrendszer rögzítő szettet az All-Inkl.com Racingtől, mivel csak így tudják biztosítani a spanyol indulását az időmérőn. A WTCC-s paddock mindig is híres volt arról, hogy a privát csapatok ott segítik egymást, ahol tudják, ám a német alakulat ezzel kiszolgáltatott helyzetbe került.

A TCT úgy tudja, a megállapodás azzal a feltétellel jött létre, hogy Oriola használhatja az alkatrészeket, de csak addig, amíg René Münnich csapatának nincs rá szüksége. Amennyiben náluk is beütne a krach, természetesen a spanyolnak kell lemondania a folytatásról.

"Ma megpróbáltam egy kicsit jobban meghúzni, de hozzáértem a korláthoz, és jött a tipikus baleset. Először a belső íven, aztán a külsőn vertem oda. Reméljük, a többieknek nem lesz ilyen, mert akkor vissza kell adnom a kölcsönkapott alkatrészeket. Egyébként az autó jó, és magabiztosnak érzem magam. A balesetnél szinte nem is hibáztam, inkább csak szokatlan még az új autó szélessége. A régivel nem értem volna hozzá a falhoz" - mondta Oriola a TouringCarTimes-nak.

A makaói WTCC hétvége magyar idő szerint nyolckor folytatódik az időmérő edzéssel, amit az Eurosport élőben közvetít.

Hozzászólások