WTCC - Al-Attiyah kipróbálhatta a Chevy-t
Al-Attiyah kipróbálhatta a Chevy-t
Fotó: fiawtcc.com

Al-Attiyah kipróbálhatta a Chevy-t

LantiLanti
2015/11/25 16:04

Azok a kedves olvasók, akik követik a WTCC Live 24h-t már értesülhettek róla, hogy Nasser Al-Attiyah túl van az első ismerkedő meneten a Campos Racing Chevrolet-jával. Furcsa dolog ez, de végre kaptunk rá valamilyen magyarázatot.

Hogy miért furcsa? A WTCC szabályai előírják, hogy a versenyhétvégék előtt meghatározott időintervallumon belül semmilyen formában nem lehet tesztelni az adott pályán, a katari pilótát tegnap mégis felengedték.

Mielőtt azonban valaki felháborodna, és a szervezőket következetlenséggel vádolná: Al-Attiyah külön kérvénnyel fordul valamennyi résztvevő csapathoz, akik egyhangúlag támogatták, hogy egy forgatás kedvéért a közel-keleti pilótát felmentsék a fenti szabály betartása alól.

"Jó kis teszt volt tegnap délután; egy remek élmény. Boldognak érzem magam, hiszen bár először vezettem túraautót, de itthon vagyok, egy olyan pályán, amelyet jól ismerek. Szerintem gyorsan sikerült alkalmazkodnom az autóhoz, és mindent meg fogok tenni, hogy a maximumot hozzam ki magamból. Az autó nagyon jó, a csapat is kiváló; igyekeznek minél inkább támogatni. Nagy köszönetet szeretnék mondani a QMMF (Katari Motorsport Szövetség) elnökének, Nasser Khalifa Al Attiyahnak, ezért a lehetőségért" - fogalmazott a kétszeres Dakar-győztes.

Al-Attiyah nemrég a WTCC hivatalos honlapjának részletesen is beszélt az előtte álló nagy kalandról, ebből is kiszedegettem nektek az érdekesebb gondolatokat. Szóba kerültek például a konkrét célok.

"Nem lesz könnyű, mivel még sosem mentem a Túraautó Világbajnokságon, vagy első kerék hajtású autóval. De mindent meg fogok tenni, és megpróbálok majd bekerülni a legjobb nyolcba a futamok során. Szeretnék tapasztalatokat gyűjteni, és célba érni mindkét versenyen."

"Jól ismerem a Losail Nemzetközi Versenypályát, és ez lehet a kulcs a jó hétvégéhez. Sokat teszteltem itt, és ismerem minden kanyarját. Ez egy gyors kör, és vannak nehéz részei, ráadásul a WTCC először rendez majd éjszakai versenyt. A legtöbb pilóta élvezni fogja, de van a pályának egy különlegessége, hogy rendre porossá válik, és ez megnehezíti majd a "kívülről" érkezők dolgát. Folyamatosan változni fognak a tapadási viszonyok."

A 44 esztendős doha versenyző kiváló évet tudhat magáénak, januárban győzött a Dakaron, majd megnyerte a Tereprali Világkupát, a Közel-Keleti Ralibajnokságot és a WRC2-t is. Jövőre viszont ezektől merőben eltérő kihívások is várnak rá.

"Természetesen a sportlövészetben is aktív vagyok, rengeteget gyakorolok, 2016 februárjában pedig lesz egy kvalifikációs versenyem Rióra. Szeretnék ott lenni, hiszen ez lenne a hatodik alkalom, hogy Olimpián képviselem Katart, a 2012-es londoni bronz után pedig komoly céljaim vannak Rióban" - zárta Al-Attiyah.

Hozzászólások