Aki eddig mindig lemaradt Makaóról

shadow

Hosszú út és számos nagy siker áll már Timo Scheider háta mögött, a lassan 40 esztendős német pilóta egy nagy vágya viszont még nem teljesült. Hamarosan fog. 

A kétszeres DTM bajnok, kétszeres Spa 24 órás és egyszeres Nürburgring 24 órás győztes pilóta autóversenyzői pályafutása már 21 év tart, de még sosem versenyzett Makaón. Pedig karrierje elején három évet húzott le Formula 3-ban, és nem is volt eredménytelen. 

"Makaó még hiányzik az önéletrajzomból. Őrület, lassan 40 leszek, és meg nem versenyeztem Makaón. Pedig ez a verseny óriási múltra tekint vissza" - mondta Scheider. 
"Sajnos a Formula 3-as időszakomban nem jutottam el oda. Többször is nagyon közel jártam hozzá, de a csapataim végül valahogy mindig másként döntöttek." 
"Makaó most kezd újra nagyon népszerűvé válni, jobban, mint korábban, és ez egy jó lehetőség lesz számomra, hogy tanuljam a pályát. Sosem tudhatod, mi jön utána."

Ha már F3: Scheider 1997-ben mutatkozott be a német bajnokságban, ahol a Benetton RTL Junior Teamnél három győzelemmel egyből második lett, egy bizonyos Nick Heidfeld mögött. Abban az évben indul a monacói és a zandvoorti F3-as GP-n, de egyiken sem ért célba. 

98-ban már a nagy múltú Josef Kaufmann Racingnél tűnt fel, ahol ismét három futamon győzött, de ez ezúttal csak a hetedik helyhez volt elegendő. Ebben az évben viszont már sikerült célba érnie Zandvoortban, nyolcadik lett. 

99-ben a Bemani F3 Teamhez került, ahol egy győzelemmel a hatodik helyen zárt, és ismét befejezte az F3 Masterst, ezúttal a 12. helyen. A 2000-es szezont már a DTM-ben kezdte. Az F3-ban olyan nevek ellen versenyzett, mint Christijan Albers, Marcel Fassler, Pierre Kaffer, Lucas Luhr vagy Stefan Mücke. 

A várakozás viszont már csak bő másfél hétig tart.

"Nagyon eltökélt vagyok, hogy a szezon végéig megszerezzem az első pontjaimat a WTCR-ben" - zárta Scheider.