WTCC - A dobogóig jött előre Michelisz Norbi a második TCR Germany futamon
A dobogóig jött előre Michelisz Norbi a második futamon
Fotó: ADAC TCR Germany

A dobogóig jött előre Michelisz Norbi a második TCR Germany futamon

LantiLanti
2020/08/17 10:16
A pole pozíció megszerzése és az első futam megnyerése után a második nürburgringi versenyen is dobogóra állt Michelisz Norbi az ADAC TCR Germany bajnokság második fordulóján.

A világkupa cím védőjét munkaadója, a Hyundai kérte fel a németországi vendégszereplésre, hogy így segítsen neki újra felvenni a versenyzés ritmusát a szűk egy hónap múlva esedékes WTCR idénynyitó előtt. 

A bajnokság szabályainak értelmében a vasárnapi második futamon Norbi a nyolcadik helyről indult... volna, de jó néhány esemény történt, ami átvariálta a rajtsorrendet. Ahogy arról a tegnapi beszámolónkban már írtunk, a Halder-tesók annyira berágtak a szervezőkre Mike kizárása miatt, hogy a második versenyen el sem indultak, amivel Norbi kapásból két helyet nyert.

Michelisz Norbi győzelemmel vetett véget a hosszú várakozásnak | Eurosport

Nyolc hónap kihagyás után Michelisz Norbi ott folytatta, ahol tavaly december közepén abbahagyta: a csúcson. A Hyundai Motorsport magyar versenyzője a pole pozícióból indulva megnyerte az ADAC TCR Germany első nürburgringi versenyét. Norbi a Team Engstler vendégversenyzőjeként indul a sorozat második állomásán, hogy elkezdje felvenni a ritmust a szeptember közepén kezdődő WTCR-szezon előtt.

Aztán ott volt még Jessica Bäckman büntetése, így a magyar pilóta végül az ötödik rajtkockáig araszolt előre, mire elérkezett a futam startja.

Norbi megőrizte az ötödik helyet, majd nem sokkal később elindult a csata egy másik hyundai-os vendégpilótával, a TCR Europe-ra készülő Andreas Bäckmannel. A hatodik körben sikerült is megelőzni a svédet, de közben Norbi kiegyenesítette kicsit a sikánt, így inkább visszaengedte maga elé. 

Jól tette, mert a tempóelőnye megvolt, és egy körrel később már véglegesítette a cserét. Innentől kezdve pedig még előznie sem kellett; a pozíciók önmagukat kínálták fel. A nyolcadik körben Nico Gruber autója megsérült, így Norbi csapattársa kénytelen volt kiállni, majd az addig vezető Antti Buri kapott egy áthajtásost, mert kiugrott a rajtnál.

A hajrá így Norbit már a második helyen találta, de négy másodperc felett volt a hátránya Harald Proczykkal szemben. Az osztrák pedig már korábban is bizonyította gyorsaságát, így a magyar versenyző csak minimálisan tudott közelíteni hozzá. A sorrend már nem változott, a harmadik helyen pedig Dominik Fugelt intették le. 

Norbi tehát végül egy pole-al, egy győzelemmel és egy második hellyel tért vissza a hosszú kihagyás után, amivel túlszárnyalta a WRC-menő Thierry Neuville tavaly nagy visszhangot keltő vendégszereplését. A belga pilóta akkor egy győzelemmel és egy hatodik hellyel zárt a Nürburgringen. 

A második futam végeredménye:

TCR-germany-R2-nurburgring.jpg

A Túraautó Világkupa szeptember 12-13-án rajtol a Salzburgringen, de nem kizárt, hogy addig további lehetőségek várnak Norbira. Ha nem is versenyen, de teszten biztosan. 

Hozzászólások