WTCC - A WTCR is ott van az opciók között jövőre a WRT csapatnál
A WTCR is ott van az opciók között jövőre a WRT csapatnál
Fotó: fiawtcr.com

A WTCR is ott van az opciók között jövőre a WRT csapatnál

LantiLanti
2019/11/29 10:06

A töretlen fejlődés és emelkedés után úgy tűnik, változó korba lép a TCR kategória. Bár a növekedés tovább tart (nemrég szállt be a Mazda és az MG), az autóiparban érezhető átmeneti időszak a népszerű túraautó kategóriára is rányomja a bélyegét. 

Először az Audi döntött úgy, jövőre mégsem veti be a tervezett új autót, majd nemrég a Volkswagennél jelentették be, hogy az elektromos átállás miatt elkaszálták a Golf GTi TCR benzines projektet

Ez az átmeneti időszak még izgalmasabbá teszi majd a telet, hiszen előre rendkívül nehéz megmondani, kik lesznek jelen a kategóriában, és annak csúcssorozatában, a WTCR-ben.

A Volkswagennel ellentétben az Audi nem állította le a TCR-autó gyártását, csak egyelőre elnapolta a fejlesztett változat bevetését. Felmerül a kérdés, ez vajon milyen hatással lesz a német márka ügyfeleire? 

Tavaly egyértelműen a WRT volt az Audi húzócsapata a világkupán, Jean-Karl Vernay sokáig a bajnoki címért is versenyben volt (végül 5. lett). Idén viszont már messze nincs annyira tele a zsírosbödön náluk, Vernay egyetlen második helyet tud felmutatni, míg a háromszoros brit bajnok Gordon Shedden idén is mélyen valós tudása alatt teljesít. A skót a top10-be is mindössze kétszer került be.

Számukra tehát valószínűleg egy fél messiás lett volna a fejlesztett RS3 LMS érkezése. Amire most minimum egy évet várniuk kell. A WRT egyelőre még nem döntött a folytatásról, de a lehetséges opciók között erős helyen van a Túraautó Világkupa.

"Az év ezen szakaszában még minden szigorúan bizalmas, de hogy őszinte legyek, egyelőre még csak mérlegeljük, mi lenne számunkra a legjobb program 2020-ban. Egy dologban viszont biztosak vagyunk: jövőre is megtarthatjuk a teljes szakembergárdát a WRT cég jelentős növekedésének köszönhetően. Ez számunkra rendkívül fontos" - mondta Frédéric Coleaux, a TCR-projekt egyik vezetője a WTCBlog.hu-nak. 
"Természetesen a WTCR is ott van az opciók között. Bizonyos szintig a gyártók is jelen vannak, a fiatal versenyzők számára vonzó a sorozat, és jelenleg 20 ember dolgozik a TCR-részlegünkön. 2016 óta jelentős mértékben fektettünk be a TCR-projektbe, és jelenleg ez az egyik vezető részleg a csapaton belül."

A WRT ezer szállal kötődik az Audi márkához, így ha maradnak, az csak a németekkel képzelhető el. 

Hozzászólások