WTCC - A WTCR-ben nem kellett, BMW junior-pilóta lehet belőle
A WTCR-ben nem kellett, BMW junior-pilóta lehet belőle
Fotó: fiawtcr.com

A WTCR-ben nem kellett, BMW junior-pilóta lehet belőle

LantiLanti
2019/02/04 15:43

Benjamin Lessennes figyelemreméltó eredményeket ért el tavaly a WTCR-ben, mégis úgy tűnik, 2019-ben nem jut neki hely a Túraautó Világkupán.

A még mindig csak 19 éves belga 2017-ben megnyerte a TCR Benelux bajnokságot, majd tavaly a Boutsen Ginion Racinggel felléphetett a világkupába. Tulajdonképpen Tiago Monteiro lassú gyógyulása nyitotta meg számára az ajtót, és a portugál Hondáját vezethette összesen hat hétvégén.

Kattints ide, és kövesd a WTC Blogot az Instagramon is

Két alkalommal is közel állt a dobogóhoz, a Hungaroringen ötödik, a Nordschleifén pedig negyedik lett a főfutamon, az ázsiai versenyekre viszont már nem vitték el. Kínában és Makaón Ma Qing Hua, Suzukában pedig a visszatérő Monteiro vezette a fekete-piros Civic Type-R-t. 

Bár bőven van még szabad hely a 2019-es mezőnyben, úgy tűnik, Lessennes rápróbál egy másik irányra (is), hétfőtől szerdáig a BMW junior programjának válogatóján vesz részt.

A közel 20 résztvevőt először a Formula Medicine fizikális és mentális tesztjeinek vetik alá, a legjobb öt pedig egy kieséses szimulátor-versenyen vehet részt a BMW Motorsportnál. A kiválasztott Jesse Krohn, Joel Eriksson és Mikkel Jensen nyomdokaiba léphet a BMW junior programban, és ennek keretében a 2019-es szezont a BMW Team Italia támogatásával az olasz GT-bajnokságban töltheti egy M6 GT3-ban. 

A válogatásban a BMW friss Rolex 24h győztes pilótája, Philipp Eng is részt vesz. 

Hozzászólások