WTCC - A WTCR-be vágyik a Motorsport Games-en feltűnt új-zélandi pilóta
A WTCR-be vágyik a Motorsport Games-en feltűnt új-zélandi pilóta
Fotó: Europress/AFP

A WTCR-be vágyik a Motorsport Games-en feltűnt új-zélandi pilóta

LantiLanti
2019/11/04 22:03

A Vallelungában megrendezett első Motorsport Games túraautó versenyein ismerkedhetett meg először a szélesebb közvélemény Faine Kahia nevével, aki az új-zélandi csapat színeiben nyújtott figyelemreméltó teljesítményt. 

A 23 éves pilóta pár évvel ezelőtt egyszer már szerencsét próbált autóversenyzőként, és 6 győzelem valamint 21 dobogós helyezés után második lett a délkelet ázsiai Forma 4-es bajnokságban. Utána viszont szünetet tartott, és csak most tért vissza a kormány mögé. 

Életében először versenyzett TCR autóval, a 'korábbi tapasztalatok' rubrikába mindössze 30 kört írhatott be, amit egy teszten egy Alfa Romeo Giuliettával tett meg. 

Ennek ellenére az első kvalin elért 12. hely után a másodikon már az ötödik idő lett az övé, és a versenyeken is remekül ment. Az első futamon a hatodik helyig jött előre a fekete Audi RS3 LMS-el, majd a másodikon már a dobogóért harcolt, amikor a nedves aszfalton kicsit szélesre csúszott, és kiesett.

Kahia versenyek után elmondta, óriási kihívás volt szembe nézni a nála jóval tapasztaltabb ellenfelekkel, és úgy érzi, megállta a helyét. Sőt, reméli, ez az eredmény felteszi a nevét a térképre. Az új-zélandi csapat autóját a Comtoyou Racing készítette fel, és szeretne kapcsolatban maradni a belgákkal.

"Remélem, ez a hétvége egy ugródeszka lesz a pályafutásom szempontjából, melyben mostanáig egy kisebb szünetet tartottam. Remélem, megmarad a kapcsolat a Comtoyou-val, és össze tudunk hozni egy programot, amivel a jövőben is TCR autóval versenyezhetek" - idézi Kahiát a TouringCarTimes.
"Ha jobban fel tudnék készülni, és több időt tölthetnék a pályán, szerintem akár bajnoki címért is harcolhatnék. Szeretnék jövőre Európában versenyezni, a hosszú távú célom pedig a WTCR elérése."

A második futamon történt kiesés ellenére Kahia végül nyolcadik lett a Motorsport Games összetettjében. 

Ha lemaradtál, itt megnézheted a Motorsport Games túraautó futamait: 

Hozzászólások