WTCC - A Volkswagen leáll a benzines TCR-autók gyártásával
A Volkswagen leáll a benzines TCR-autók gyártásával
Fotó: fiawtcr.com

A Volkswagen leáll a benzines TCR-autók gyártásával

LantiLanti
2019/11/22 16:56

Egy ideje már mormogjuk itt magunkban, hogy a benzin alapú túraautósport egyre nehezebben jut gyári pénzekhez, és közeledünk az iparági trendfordulóhoz. Itt az újabb bizonyíték.

A Volkswagen Motorsport ma bejelentette, leáll a benzines TCR-programmal, és az elektromos hajtásra helyezi át a hangsúlyt. A gyakorlatban mindez azt jeleni, hogy nem készül el a Golf legújabb változatából épülő frissített modell, és a jelenlegi gyártásával is leállnak még az idén.

"Itt az ideje, hogy tegyünk egy lépést a jövő felé a motorsportban is. A Volkswagen elkötelezi magát az elektromos közlekedés mellett, és búcsút mondunk az összes belső égésű gyári támogatott programunknak" - fogalmazott Dr. Frank Welsch, a Volkswagen igazgatótanácsának egyik tagja.

A közleményből kiderül, hogy az ügyfélalapú versenyzés terén is az elektromos hajtásra helyezik át a hangsúlyt, és ezzel párhuzamosan a benzines irányt leépítik. Ennek első lépése, hogy a Golf GTi TCR gyártását 2019 végén leállítják, és új autót sem hoznak a piacra. A Polo GTi R5 raliautó egyelőre marad, de a jövőben már nem lesznek gyári támogatott indulók. 

A Volkswagen a VW Csoport második olyan márkája, amely behúzza a kéziféket a TCR-ben. Az Audinál korábban jelezték, hiába érkezett meg a frissített utcai modell, egyelőre nem dobnak piacra új versenyváltozatot. Igaz, ők a jelenlegi gyártásának leállításáról nem tettek említést. 

Neil Hudson elismert túraautós újságíró szerint viszont a harmadik VW márka, a Cupra elkötelezett marad a benzines túraautók mellett, és már dolgoznak egy új modellen.

A mai bejelentésből még nem következik egyértelműen, hogy jövőre nem lesznek Volkswagenek a WTCR-ben, az viszont igen, hogy teljes egészében privát forrásból kell megoldani a finanszírozást. 

Hozzászólások