WTCC - A portimaói teszt elárulhatja a Volkswagen-pilóták leendő párosítását?
A portimaói teszt elárulhatja a Volkswagen-pilóták leendő párosítását?
Fotó: Volkswagen Motorsport

A portimaói teszt elárulhatja a Volkswagen-pilóták leendő párosítását?

LantiLanti
2019/02/18 16:00

Egy meglehetősen tömör sajtóközleményben tudatta ma a Volkswagen Motorsport, hogy két WTCR-pilótája, Rob Huff és Benjamin Leuchter az elmúlt napokban Portimaóban tesztelte a Golf GTi TCR-t.

A németek gyakorlatilag semmit sem árultak el a valószínűleg többnapos gyakorlásról, így mindössze annyit tudnunk, hogy "intenzív" volt.

Kattints ide, és kövest az Instagramon is a WTC Blogot

Valamire mégis következtethetünk ebből a kis pajkos ötsoros sajtóhír-szerűségből, méghozzá a lehetséges pilótapárosításra.

A WTCR új szabályai előírják, hogy egy csapatban maximum két versenyző mehet, ám ezt úgy is meg lehet oldani, hogy egy négyautós alakulatot adminisztratív módon osztanak csak ketté. Ezt teszi a Hyundai, a Lynk & Co és a Volkswagen is. Valójában mind a négy Golfot a Sebastien Loeb Racing versenyezteti majd, de technikailag két külön csapat neve alatt.

A sajtóanyagból kiderül, hogy Portimaóban Huff és Leuchter vezette az autót, és azt is megtudjuk, hogy hamarosan újabb tesztek következnek, amelyen Johan Kristoffersson és Mehdi Bennani is részt vesz.

Vajon véletlen, hogy pont így osztották be őket? Vagy ezek már a leendő csapatfelállítás első jelei? A hivatalos bejelentésig aligha tudunk meg erről többet, de nem tartom kizártnak.

Hozzászólások