WTCC - A Peugeot szerint túl drága lett a WTCR
A Peugeot szerint túl drága lett a WTCR
Fotó: fiawtcr.com

A Peugeot szerint túl drága lett a WTCR

LantiLanti
2019/03/04 17:04

Tavaly még két autóval és egy gyári támogatott versenyzővel, Aurélien Comte-tal indult a márka, idén viszont biztosan nem lesz hivatalos Peugeot-háttérrel rendelkező alakulat az Oscaro WTCR Túraautó Világkupán. 

Eric Néve, a tavaly két 308 TCR-el versenyző DG Sport istálló vezetője már korábban elmondta, a Peugeot a jövőben semmilyen formában nem kíván áldozni a túraautós projektre, és ezt nemrég maga a cég sportrészlegének vezetője is elismerte, ráadásul indoklással. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon 

Fontos kiemelni, hogy a francia gyártó eddig sem eurógurigákkal segítette a DG Sportot, hanem a Peugeot Store-on keresztül alkatrészeket, illetve egy gyári pilótát (Comte) adott. Idén viszont már ennyit sem. 

"A WTCR-ből valójában gyártók bajnoksága lett, óriási költségekkel. Ha egy csapat nem dönt úgy, hogy saját költségen a mi autóinkkal akar versenyezni, akkor nem leszünk jelen a kategóriában" - mondta Bruno Famin, a Peugeot Sport igazgatója az Echappement magazinnak. 

A klasszikus ügyfélalapú versenyzés viszont továbbra is érdekli őket, ennek jele, hogy a Clairet Sport csapat két 308 TCR-t indít a TCR Európa-kupában. Ezen kívül másokkal is kapcsolatban vannak.

"Tárgyalásokat folyatunk két külföldi csapattal is. Ezeket az istállókat mérnökökkel látjuk el, és elérhető számukra az alkatrészkészletünk. Ezen kívül a partnerünkön, a Totalon keresztül némi anyagi segítség is van."

Az utóbbi időben több alkalommal is felmerült, hogy a Zengő Motorsport Peugeot-ra válthat, ez a hír pedig akár meg is erősítheti az értesülést, hiszen Franciaországból nézve Magyarország erősen külföld. 

A Peugeot tavaly két futamgyőzelmet ért el a WTCR-ben, egyet Comte, egyet Mat'o Homola révén. A francia ezen kívül öt alkalommal lett második, tehát a 308 TCR eredményesnek mondható, ám a Túraautó Világkupa anyagi terhei mellett gyári támogatás nélkül mégsem népszerű. 

Hozzászólások