WTCC - A Nordschleifén jártak a citroenesek is
A Nordschleifén jártak a citroenesek is
Fotó: Citroen

A Nordschleifén jártak a citroenesek is

LantiLanti
2014/09/22 09:59

A Honda gyári pilótái már két alkalommal is teszteltek a WTCC-ben jövőre bemutatkozó Nordschleife versenypályán, amivel picit talán lépéselőnybe kerültek a riválisokkal szemben, főleg mivel legutóbb már a TC1-es Civicet is kipróbálták a Zöld Pokolban.

Ám a konkurencia sem szeretne lemaradni a japánok mögött; ezt bizonyítja, hogy a hétvégén Sebastien Loeb, Yvan Muller és José Maria Lopez is feltűnt a 26 kilométeres legendás németországi pálya környékén. Mivel ez alkalommal versenyt nem rendeztek, a Citroen pilótái egy dögös és nagyon sportos utcai autóval, a DS3 Racinggel próbálták memorizálni a közel 200 kanyart.

A feladat messze nem könnyű, Gabriele Tarquini korábban úgy nyilatkozott, még a két tesztmenet után sem állítaná, hogy megjegyezte a pálya minden fontos pontját, azaz további gyakorlásokra lesz szükség. Ebből kiindulva gyaníthatóan a citroenesek sem utoljára utaztak a Nordschleifére, és valószínűleg csak idő kérdése, hogy a TC1-es C-Elysée is velük jöjjön.

A Lopez-Muller-Loeb hármas láthatóan élvezte a körözést, legalábbis ez derül ki a közösségi oldalakra feltöltött rövid "értékelésekből".

"Túl vagyok egy jó kis pályabejáráson a Nordschleifén, ami jövőre már a WTCC része lesz. Egy Citroen DS3 Racinggel volt lehetőségem belekóstolni a Zöld Pokolba. Jó érzés volt" - írta Loeb.

"A Nordschleife egyszerűen csodálatos, különleges élmény lesz itt versenyezni a WTCC-vel 2015-ben" - tette hozzá Lopez.

Fotók sajnos nem nagyon készültek a citroenesek első pályatanuló akciójáról, egyedül Muller és Loeb töltött föl egy-egy nem túl sokat mondó képet.

Muller_nordschleife Loeb_nordschleife_teszt

A citroenesek mellett egy másik WTCC pilóta is a német pályán járt a hétvégén. Tom Chilton, a ROAL Motorsport versenyzője egyrészt megnézte csapatát a Blancpain Endurance Series nürburgringi futamán, másrészt a pályát is szemügyre vette, bár a fotóit elnézve a köd nála is befigyelt.

"A kanyarok 20%-ára sem emlékszem, és egészen biztosan sosem leszek képes mind a 177-et megnevezni németül. Angolul is bajban lennék vele" - írta Chilton a lenti képhez.

Chilton_nordschleife_arc

A WTCC-s pilóták a jövőben várhatóan egyre többször feltűnnek majd a német körön, hiszen az általános vélekedés szerint ezen a pályán többet számíthat a versenyzők felkészültsége és pályaismeret, mint az autó képességei.

Hozzászólások