WTCC - A németek szerint jövőre jön a Mazda 3 TCR
A németek szerint jövőre jön a Mazda 3 TCR
Fotó: Mazda Press

A németek szerint jövőre jön a Mazda 3 TCR

LantiLanti
2019/04/23 15:35

A német sajtó értesülése szerint már 2020-ban beszáll a TCR-kategóriába a Mazda, amely a Mazda 3-ból épít versenyautót a világszerte egyre elterjedtebb géposztályba. 

A Motorsport Aktuell cikke a belső körből származó információkra hivatkozva állítja, a TCR-projekt véglegesítése már csak formaság, és jövőre a Daytona 24 órás előtti Roar Before teszten mutatkozhat be az autó a nyilvánosság előtt. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A cikk írója kiemeli: az időzítés tökéletes, hiszen ahogy arról a WTC Blog is beszámolt, 2020-től kötelezővé teszik az egységes elektronika használatát a teljes TCR-kategóriában, amit a Magnetti Marelli gyárt majd. Ez a jelentős változtatás kiváló lehetőség, hogy a japán gyártó gyorsabban vegye fel a ritmust a már jelen lévő márkákkal. 

Arról egyelőre nincs biztos információ, hogy a Mazda indít-e gyári támogatott csapatot a WTCR-ben, ám igen jó esély van rá. A Túraautó Világkupa rendelkezik a legátfogóbb média-háttérrel, így ez a bajnokság a legalkalmasabb arra, hogy globálisan tegyenek jó benyomást a lehetséges ügyfelekre. 

A hagyományoknak megfelelően a Mazda számára a japán és az amerikai piac biztosan kiemelt lesz, de talán Európában is megpróbálhatják megvetni a lábukat. 

A Motorsport Aktuell írása szerint a még hiányzó nagy német gyártók háza táján egyelőre nem mutatkozik érdeklődés a TCR-kategória iránt, a Mercedes és a BMW is elégedett a jelenleg futó programokkal. 

A TCR vezetősége viszont abba bízik, a Mazda érkezése "dominó-effektust" indíthat el Japánban, és ráveheti a Toyotát valamint a Nissant, hogy szintén vegyen részt az költséghatékony túraautó kategória életében. A szerző szerint előbbinél már el is kezdődhetett ez a folyamat. 

Hozzászólások