WTCC - A Lynk & Co elmondta, miért szenvedtek a sepangi időmérőkön
A Lynk & Co elmondta, miért szenvedtek a sepangi időmérőkön
Fotó: Cyan Racing Lynk & Co

A Lynk & Co elmondta, miért szenvedtek a sepangi időmérőkön

LantiLanti
2019/12/13 15:20

A bajnokság egyik legnagyobb favoritjaként érkezett a Lynk & Co a WTCR sepangi idényzárójára, ahol szinte mindenki tőlük várta a nagy dobást.

Ehhez képest az első időmérőn egy 16., a másodikon pedig egy 13. hely lett a legjobb eredményük, és már csak a csoda mentheti meg Yvan Muller illetve Thed Björk bajnoki esélyeit.

Az autót építő csapat, a Geely Group Motorsport vezetője ritkán szólal meg, most viszont Ő adott magyarázatot a drámaian gyenge szereplésre.

"Amit ma láttunk, az a kedvezőtlen teljesítmény kiegyenlítés és pálya karakterisztika létező legrosszabb kombinációja. Sepang nem csak kicsit büntet, ha nehéz az autód, ez a pálya eltöröl a föld színéről. Ezt láttuk a Szlovákiaringen is" - mondta Alexander Murdzevski Schedvin.
"Ez még mindig ugyanaz a csapat, ugyanazok a versenyzők, ugyanaz a tehetség, és ugyanaz a küzdeni akarás, mint amit két hete Makaón láttak. De most már csak egy dolgot tehetnek, és biztos vagyok benne, hogy meg is teszik. Minden körülmény ellenére hajtani kell tovább a harmadik futam leintéséig."

A Lynk & Co-k Sepangban 30 kilóval nehezebbek, mint a Hyundai-ok, a Cupránál pedig 130 kilóval nyomnak többet a mérlegen. Az ehhez hasonló különbség Makaón nem jött ki drámaian, Malajziában viszont úgy tűnik, igen.

Érdemes egyébként visszaemlékezni, hogy két hasonló karakterisztikájú pályán ment idén a WTCR, a már említett Szlovákiaringen, és Suzukában, és a kínai márka mindkét helyszínen belelépett a trutyiba. Úgy tűnik, a gyors kanyarokban még javítani kell az autó viselkedését.

Ám ez idén akár a bajnoki címet is jelentheti Michelisz Norbi számára, aki mindkét időmérő edzésen magabiztos fölénnyel volt a leggyorsabb.

Hozzászólások