WTCC - A ladás pilóták a 2015-ös naptárról
A ladás pilóták a 2015-ös naptárról

A ladás pilóták a 2015-ös naptárról

LantiLanti
2015/01/12 18:38

Jelentős változások történtek 2014-hez képest a WTCC verseny naptárában, egy betonbiztosnak hitt helyszín kikerült, két eddig elképzelhetetlennek gondolt pálya pedig helyet kapott a jövő évi programban. Emellett lesz egy teljesen új kör és egy éjszakai verseny is a naptárban, azaz az Eurosport Events rendesen felkavarta az állóvizet.

2005 óta minden évben Makaón rendezték a WTCC utolsó fordulóját, mostanáig. A kaszinóvárosi pálya ugyanis kikerült a naptárból, a helyét pedig Katar vette át, méghozzá egy látványos, villanyfényes versennyel. Búcsút inthetünk a Salzburgringnek is, az osztrák pálya helyett inkább egy legendás portugáliai utcai körre látogat el a mezőny, a tavalyi két kínai helyszín egyikét pedig Thaiföld váltja.

És akkor még nem esett szó a legnagyobb húzásról, Spa-Francorchamps helyére a hírhedt Nordschleife került be a naptárba.

Uborkaszezon lévén a Lada médiás csapata megkérte az orosz márka három gyári pilótáját, mondjon véleményét az idei felhozatalról .

Rob Huff:

"Nekem tetszenek a változtatások. Leginkább természetesen a Nordschleifét várom, ahol korábban már indultam endurance versenyeken. 2014-ben például óriási élmény volt egy hétvégén menni a spai WTCC fordulón és a Nürburgring 24 óráson. A pályaismeret biztosan segítségemre lesz. Örülök, hogy visszatérünk Portugáliába; mindig is szerettem a portói utcai pályát, és biztos vagyok benne, hogy Vila Real is fantasztikus lesz. Nagyon csalódott vagyok viszont, hogy Makaó kikerült, de szerencsére két csodás helyszín kárpótol ezért: Katar és Thaiföld. Már ideje volt, hogy a WTCC is eljusson a Közel-Keletre, nekem pedig azért is különleges lesz ez a helyszín, mert a család egy része ott él."

James Thompson:

"Nagyon várom már a Vila Real pályát. Úgy tűnik, remek hangulat vár majd ott ránk, ami mindig is jellemző volt Portugáliára. Ami a katari éjszakai versenyt illeti, a Brit Túraautó Bajnokságban már volt párszor részem ilyenben, de persze nem olyan csillogó színvonalon, mint amilyen ez lesz. A hangulat ilyenkor mindig remek, és különleges látvány, ahogy felizzanak a féktárcsák, és szikrákat szórnak az autók. A thaiföldi pályáról egyelőre semmit sem tudok, de biztosan kiváló fogadtatásban lesz részünk."

Mikhail Kozlovskiy:

"A hagyományos keleti vendégszeretetet és az országot jellemző fényűzést ismerve biztosan szenzációs lesz a katari hétvége. A Barcelona 24 óráson már volt lehetőségem sötétben versenyezni, és örülök, hogy ez újra megadatik. Az is örömmel tölt el, hogy visszatérünk Portugáliába, a helyiek ugyanis elkötelezett autósport rajongók. A július közepi időpont miatt viszont biztosan borzasztó meleg lesz, úgyhogy oda kell majd figyelni a gumikra. Thaiföldről annyit tudok, hogy egy modern pálya, és rengeteg helyszíni nézőre számítanak, valamit komoly médiaérdeklődés várható."

Hozzászólások