WTCC - A komplett bajnokságból kizárták Michelisz Norbi korábbi ellenfelét
A komplett bajnokságból kizárták Michelisz Norbi korábbi ellenfelét
Fotó: tcr-series.com

A komplett bajnokságból kizárták Michelisz Norbi korábbi ellenfelét

LantiLanti
2019/07/16 18:19

2019-ben már nem versenyezhet többet a TCR Europe bajnokságban Dusan Borkovic, a korábbi WTCC-s pilóta ugyanis ismét durva balhéba keveredett egy pályán történt eseményt követőn.

A szerb versenyző vasárnap kiesett a második ausztriai futamon, miután ütközött az Yvan Mullerhez köthető M Racing csapat egyik pilótájával, Nelson Panciaticivel. Borkovic a felügyelői jelentés szerint a leintést követően átrohant a francia csapat boxához, hogy a maga módján rendezze a számlát.

Ám összetévesztette az autókat, és Panciatici helyett a csapat másik pilótáját, Natan Bihelt vette célba. A 19 éves srác még a Hyundai-ban ült, és Borkovic állítólag megpróbálta feltépni az ajtót, sőt, közben egy ott lévő nőt is félrelökött. 

A hivatalos közlemény szerint a TCR Europe promótere az eset kivizsgálása után közölte a szerb versenyzővel, hogy "nem kívánatos személynek számít a szezon hátralévő versenyein."

"Sajnálattal hoztuk meg ezt a döntést, de nem volt más választásunk. Promóterként nem lehettünk egyszerű nézői az eseményeknek. Az erőszak nem maradhat büntetlenül. A pilóták példaképek azon fiatalok számára, akik szeretnének eljutni a motorsportok világába, ezért semmilyen erőszakos viselkedést nem tolerálhatunk" - fogalmazott Paulo Ferreira, a TCR EU promótere.

Nem ez volt az első eset, hogy Borkovic elvesztette a fejét, a szerb pilóta egy éve Monzában (a nemrég WTCR futamot nyerő) Mikel Azcona egyik szerelőjét ütötte meg, amiről videó felvétel is készült. 

"A tavalyi monzai eseményeket még elnéztük, mivel szerettünk volna adni egy második esélyt, ami az etikai értékrendünk szerint mindenkinek jár, aki megbánja a tettét, és bocsánatot kér. A tolerancia ideje azonban ezzel az esettel lejárt" - tette hozzá Ferreira. 
Hozzászólások