WTCC - A jövő évi eredményektől függ az MG6 TCR világkupa-szereplése
A jövő évi eredményektől függ az MG6 TCR világkupa-szereplése
Fotó: MG XPower

A jövő évi eredményektől függ az MG6 TCR világkupa-szereplése

LantiLanti
2019/12/03 12:08

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a kínai tulajdonban lévő MG márkát érdekli a WTCR, ám egyelőre még nem született végleges döntés az indulásról.

Az autó idén ideiglenes papírokkal versenyzett a TCR Kínában, majd az FIA Motorsport Games-re megkapta a végleges homologizációt, ahol figyelemreméltó felzárkózás után Rory Butcher egy negyedik helyet ért el vele.

Az autót fejlesztő MG XPower csapat vezetője nemrég a TouringCarTimes-nak nyilatkozott, és tisztább képet adott a közeljövő terveiről. 

"A télen továbbfejlesztjük az MG6-ot, és 2020-ban elindulunk vele a TCR Ázsia bajnokságban. Az FIA Motorsport Games után elég sok ügyfél érdeklődött az MG-nél az autóval kapcsolatban. Mihelyst végzünk a 2020-as verzió fejlesztésével, elkezdjük az autók gyártását és értékestését. Jövő májusban már más TCR-bajnokságokban is találkozhatnak az MG-vel" - idézi Michael Ma-t a TCT. 

A WTCR-szerepvállalásról egyelőre még nem döntött a márka jogait birtokló SAIC Motor, de Ma elárulta, vizsgálják a lehetőséget.

"Egyelőre várakozó állásponton vagyunk a WTCR kapcsán. Minden azon múlik, milyen teljesítményt nyújt majd az MG6 2020-ban."

A Túraautó Világkupának nem jönne rosszul egy új gyártó, hiszen a Volkswagen nemrég bejelentette, leállítja a benzines TCR-projektet, és az Audi is elhalasztotta az új autó debütálását. 

Hozzászólások