WTCC - A Hyundai elmondta véleményét az elektromos TCR-ről
A Hyundai elmondta véleményét az elektromos TCR-ről
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai elmondta véleményét az elektromos TCR-ről

LantiLanti
2018/08/25 12:31

Marcello Lotti 2019-ben útjára szeretné indítani a TCR kategória elektromos változatát, és ehhez meg is nyerte a Cupra támogatását; a spanyolok már tesztelik a a Zengő Motorsport által is használt modell teljesen villany hajtású változatát.

A többi márka háza tájáról egyelőre nem érkezetek hírek (az sem kizárt tehát, hogy a bajnokság márkakupaként indul majd), ám egy friss interjú szerint a TCR-ben igen eredményes Hyundai-nál egyelőre nem szerepel a projekt a rövid távú tervek között.

"Nem számolunk az e-TCR-rel. Érdekelnek bennünket az új kategóriák, és a motorsport különböző változatai, de egyelőre a meglévő projektekre fordítjuk a figyelmünket" - mondta a Hyundai sajtófelelőse a Sportmotoresnek.

A koreai márkát most sokkal inkább az i20 R5 raliautó és az i30 N TCR túraautó bázisának kiszélesítése érdekli, ezekből szeretnének minél többet eladni. Az elektromos bajnokságtól ugyan nem zárkóznak el, de egyelőre konkrét terveik sincsenek az ampervadászat terén.

"Természetesen nem zárjuk be az ajtót egyetlen jövőbeli lehetőség előtt sem, de jelenleg nincsenek terveink az e-TCR-el vagy valamilyen más bajnoksággal kapcsolatban."

A Hyundai-ok nemrég az FIA Ralikrossz Világbajnokságon is feltűntek, ám a koreai márka még nem tervez gyári jelenlétet a bajnokságban.

Az Oscaro WTCR Túraautó Világkupában jelenleg három hyundai-os áll az élen, Gabriele Tarquini vezet három ponttal Yvan Muller előtt, míg a harmadik helyen Michelisz Norbi áll 26 pont lemaradással. A csapatbajnokságban a koreaiak két csapata, a gyári támogatott BRC Racing és az Yvan Muller Racing áll az első két helyen.

Hozzászólások