WTCC - A Hyundai szerint a bajnokság a Lynk & Co felé elfogultan mutatta be a Priaulx-Catsburg esetet
A Hyundai szerint a bajnokság a Lynk & Co felé elfogultan mutatta be a Priaulx-Catsburg esetet
Fotó: fiawtcr.com

A Hyundai szerint a bajnokság a Lynk & Co felé elfogultan mutatta be a Priaulx-Catsburg esetet

LantiLanti
2019/10/29 18:12

Ahogy közeledünk a szezon végéhez, úgy gyűlik a parázs a Hyundai - Lynk & Co páros kapcsolatában. A suzukai első versenyen Nicky Catsburg és Andy Priaulx ütközése okozott feszültséget, majd a harmadikon Yann Ehrlacher mószerolta be a hollandot, aki biztonsági autó alatt előzött. 

Utóbbi eset eddig nem kapott túl nagy figyelmet, az előbbi annál inkább, mivel a WTCR hivatalos oldala is készített belőle egy videót "Story of the day - Playing fair?" címmel. Íme: 

A videót több mint félmillióan nézték meg, köztük Gabriele Rizzo, a Hyundaiokat versenyeztető BRC Racing csapatfőnöke, akinél kicsit kiverte a biztosítékot. Szerint a Lynk & Co elfogadhatatlanul kezeli a pályán történt eseteket, a bajnokság pedig elfogultan kommunikált Suzukában.

"Van egy csapat, amely leginkább olyan, mint egy gyári alakulat, és számomra elfogadhatatlan, ahogy a pályán történt esetekről beszélnek" - fogalmazott Rizzo.

Rizzo itt nyilván arra utalt, hogy Priaulx több fórumon is konkrétan kijelentette, Catsburg szándékosan lökte őt ki, hogy ezzel Michelisz Norbit segítse. 

"Mi elfogadtuk a felügyelők döntését, és nem éreztük szükségét, hogy további kommentárt fűzzünk hozzá. Csalódottak vagyunk amiatt is, hogy a bajnokság promótere csak felerősítette az eset körül kialakult hangulatot, és elfogult volt az említett gyártó felé a közösségi médiában."
"Több sportszerűséget és kiegyensúlyozottságot várunk abban, hogy az eseményeket bemutatják a médiában. Ebből a szempontból ez a hétvége egy kudarc volt."

Két fordulóval és hat futammal a bajnokság vége előtt Thed Björk a Lynk & Co legjobb versenyzője a bajnokságban, kereken negyven pontra a listavezető Esteban Guerrieri mögött. A Hyundai bajnokesélyese Norbi, aki mindössze hat pontra van az argentintől, tehát 34-gyel előzi meg a svédet. 

Hozzászólások