WTCC - A Hyundai főnöke szerint a elektromos TCR jobb lesz, mint a Formula E
A Hyundai főnöke szerint a elektromos TCR jobb lesz, mint a Formula E
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai főnöke szerint a elektromos TCR jobb lesz, mint a Formula E

LantiLanti
2020/02/16 17:51

2020-ban a túraautó sportban is megjelenik az elektromos hajtás, idén indul útjára az elektromos TCR sorozat, melynek megálmodója Marcello Lotti, promótere pedig a WTCR-hez hasonlóan az Eurosport Events lesz.

A közvélemény egyelőre csak kevés konkrétumot tudhatott meg a bajnokságról, ám kedden tartanak egy komolyabb sajtótájékoztató, ami után már sokkal tisztább lehet a kép. 

A Hyundai Motorsport vezetője azonban már most biztos benne, hogy az eTCR menőbb lesz, mint a Formula E, amely az első nemzetközi elektromos bajnokságként lépett a színre. Legfőképpen azért, mert itt számottevően különböznek majd egymástól az autók megjelenésben. 

"Azt hiszem, az eTCR sokkal jobb lesz, mint Formula E. Ott minden autó ugyanúgy néz ki, és nehéz különbséget tenni, hogy az egyes résztvevők milyen fejlesztési munkát tesznek bele. Itt viszont közvetlen kapcsolat lesz a versenyautó és a sorozatgyártású modell között. Nagyon várom már, hogy lássam, hogyan alakulnak a dolgok" - mondta Adamo Motorsport.com-nak. 

A Hyundai-főnök ezúttal sem mulasztotta el az alkalmat, hogy kicsit odabökjön az Eurosport Events-nek, mikor kihangsúlyozta, egyedül a promóter miatt vannak aggodalmai.

"A WTCR sajnos mostanra megdrágult, főleg ahhoz képest, amennyi megtérülést hoz a márkák számára. Egy kicsit elrugaszkodtak a dolgok a józan ész talajáról. De nyílt párbeszéd folyik az FIA-val, és hiszem, hogy erre is megoldást fogunk találni."
"Ez nem az én dolgom; nincs a kezemben varázspálca, és szeretném azt is meghallgatni, mások mit javasolnak. A mi elképzeléseink egyértelműek, és el is mondjuk őket."

Időközben az is kiderült, hogy Gabriele Tarquini biztosan nem kap szerepet a Hyundai elektromos projektjében. Az olasz veterán elmondta, egy ideig volt szó róla, de aztán az illetékesek másként döntöttek, így ténykedése megrekedt az emlékezetes örült professzoros videónál. 

Jelenleg két gyártónak, a Hyundai mellett a Cuprának van kész elektromos TCR autója, a Romeo Ferraris pedig már építi a Giulia villanyos változatát. 

Mit gondolsz most az eTCR-ről?

Már nagyon várom, biztosan jó lesz.
 
0% (0 szavazat)
Adok neki majd egy esélyt, de vannak fenntartásaim.
 
0% (0 szavazat)
Ami villannyal megy, az nem is autó, úgyhogy nem érdekel.
 
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0
Hozzászólások