WTCC - A hétszázát - megint gond van Nagy Dani Hondájával
A hétszázát - megint gond van Nagy Dani Hondájával
Fotó: Zengő Motorsport

A hétszázát - megint gond van Nagy Dani Hondájával

LantiLanti
2017/11/30 11:01

Egyszerűen nem akar összejönni egy nyugodt hétvége a Zengő Motorsport fiatal pilótájának, Nagy Dani a 2017-es idényzáróra is gyomorgörccsel kénytelen ráfordulni, hiszen nem sokkal a katari edzések előtt kiderült, baj van a Honda kormányművével.

Hogy pontosan mi a probléma, vagy mi idézte elő, nem tudjuk, de hála Istennek a zengős srácok kiszúrták, és még időben gondoskodni tudtak a pótlásról. Ez persze így olyan kis egyszerűnek hangzik, valójában viszont azt kellett elintézni, hogy a cserealkatrész Németországból valahogy villámtempóban jusson el Katarba.

A csapat beszámolója szerint a 6x6 Taxi egyik autója az éjjel hóesésben vágott neki a Budapest - Németország - Budapest útnak, majd a csomag Ferihegyen kapott szárnyakat. Ha minden a tervek szerint alakul, éppen időben érkezik majd meg Losailba, és a Zengő Motorsportnak lesz nagyjából másfél órája a beszerelésre.

Egyrészt le a kalappal a csapat gyors és hatékony reakciója előtt, másrészt, igyekszem finom lenni, de tényleg a hétszázát már! Dani rettenetesen várta Katart, hiszen végre egy szokványosabb jellegű pályán, száraz körülmények között tudja kipróbálni az új gátlókkal szerelt Civic-et. Az alkatrészeket már Ningbóban megkapta, ám azóta két esős hétvégét és egy Makaót osztott neki az élet.

Dani egy korábbi interjúban pont arra panaszkodott, idén rettentően sok szabadedzést volt kénytelen kihagyni, ami egy tanulófázisban lévő pilóta esetében rendkívüli veszteség. Reméljük, ezúttal nem kerül sor erre, és mindkét zengős versenyző szépen, világbajnoki pontokkal búcsúzhat a TC1-es Hondától.

Az első szabadedzést magyar idő szerint 16:30-kor rendezik Katarban.

Úton a motyó!

Hozzászólások