WTCC - A B3 Racing szerződtette Mato Homolát
A B3 Racing szerződtette Mato Homolát
Fotó: B3 Racing

A B3 Racing szerződtette Mato Homolát

LantiLanti
2016/01/27 10:54

Dusan Borkovic után egy másik határon túli versenyző is a B3 Racinghez igazolt, a magyar csapat tegnap jelentette be, hogy szerződtette a WTCC-ben tavaly bemutatkozó Mato Homolát, aki tehát így szintén a TCR Nemzetközi Sorozatban folytatja.

A 21 éves pozsonyi pilóta 2015-ben a B3 egyik legnagyobb riválisának számított a Túraautó Európa-bajnokságon, ám végül a gyengén sikerült pergusai idényzáró miatt még az összetett dobogóról is lemaradt az SMT (kupás SEAT) kategóriában; negyedik lett.

A szlovák versenyző tavaly hazai futamán rajthoz állhatott a világbajnokságon is a Campos Racing Chevrolet-jával, és egyből sikerült bekerülnie a Q2-be az időmérőn. A versenyeken sajnos már nem jött ki a lépés, és végül pont nélkül zárta a hétvégét.

Homola korábban többször is elmondta, a Túraautó Világbajnokságot tekinti a végső célnak, ám jelenleg igen szűkösek a lehetőségek a WTCC-ben (kevés autó, magas költségek), Marcello Lotti sorozata pedig remek alternatívát nyújt a privát pilótáknak.

"Az elmúlt szezon végén sorra vettük a lehetőségeinket 2016-ra, és biztos voltam abban, hogy egy globális sorozatban szeretnék versenyezni. Nem volt nehéz meghozni a döntést a dinamikusan fejlődő TCR International Series mellett, amely kiváló pilótákat tudhat versenyzői között. Így továbbra is a SEAT Leonnal versenyezhetek, ami 2016-ra egy vadonatúj szekvenciális váltót, új aerodinamikai csomagot, sokkal nagyobb fékeket, és még sok más újítást kap" - mondta Homola.

"Számomra ez egy hatalmas kihívás; célom, hogy megmutassam, mit tudok, és sikeresen képviseljem hazámat Szlovákiát valamint a csapatom révén Magyarországot."

Homola egyből magasra tette a lécet, hiszen első évében rögtön győzelmekre pályázik a TCR-ben. Az autóismeret mindenképp segítségére lesz (bár a kocsi sokat változik), ám a pályák jelentős részét még tanulnia kell.

"Büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan tehetséges, eredményes és ambiciózus versenyző, mint Mato Homola minket választott. Elismerés nekünk, és az egész a magyar motorsportnak is, hogy a régió legjobb pilótái minket választanak, hogy segítsük őket a céljaikhoz vezető úton.Tanulni, fejlődni és győzni érkeztünk ebbe a sorozatba, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden szinten megfeleljünk versenyzőink, támogatóink és szurkolóink elvárásainak" - tette hozzá Bári Dávid, a B3 Racing technikai igazgatója.

A magyar istálló három autót indít idén a TCR-ben, a harmadik versenyzőjük pedig biztosan magyar lesz, ám a bejelentésre még várni kell kicsit. Ha tippelnem kéne, én az RCM Kupában tavaly igen meggyőzően bemutatkozó Báldi Gergőt mondanám. A 20 éves pilóta, aki a győztesek közé került B3 Racing szimulátoros válogatóján, 2015-ben versenyzett először, és egyből negyedik lett a Swiftes márkakupában. Persze rajta kívül is akadnak még ígéretes lehetőségek, úgyhogy csak várjunk izgatottan.

Hozzászólások