WTCC - 2021-ben jöhet a WTCR-be az új MG6 XPower
2021-ben jöhet a WTCR-be az új MG6 XPower
Fotó: FIA Motorsport Games

2021-ben jöhet a WTCR-be az új MG6 XPower

LantiLanti
2019/11/09 20:05

Hamarosan új gyártó csatlakozhat a Túraautó Világkupa mezőnyéhez, az immár kínai kézben lévő MG ugyanis komoly terveket fogalmazott meg a Motorsport Games után.

A SAIC Motor által újjáélesztett egykori brit márka TCR autójáról bő fél évvel ezelőtt kezdtek el szivárogni az első képek, és akkor még nehezen tudtuk hova tenni a dolgot. Azóta sokat változott a világ. 

Az MG6 XPower TCR idén több alkalommal is feltűnt a Kínai TCR bajnokságban, majd múlt héten Vallelungában az európai közönség előtt is bemutatkozott, nem sokkal azután, hogy megkapta a végleges homologizációt, és vele együtt a BoP besorolást. 

És nem is ment rosszul. Rory Butcher kifejezetten jó tempóra volt képes vele a második futamon, és végül az ötödik helyen zárt. Az MG6-ben tehát van potenciál, és ennek megfelelően a márka is komoly terveket fogalmazott meg. Jövőre még fejlesztés, aztán 2021-ben irány a WTCR. 

"Jövőre visszamegyünk Kínába, és az ottani TCR bajnokságban veszünk majd részt. Lesznek még kisebb fejlesztések a 2020-as verzió eléréséig, úgyhogy a BoP és a szélcsatornás teszten is ott leszünk" - idézi Michael Ma-t az Autosport.
"A jövőbeni célunk, hogy elinduljunk a WTCR-ben, de jövőre még szeretnénk stabilabbá és gyorsabbá tenni az autót a TCR Kínában."

Bár az MG jelenleg már kínai tulajdonban van, a márkát brit cégként alapította a SAIC Motor, és ott is készülnek az autók, úgyhogy hivatalosan brit márkának számít majd. 

Hozzászólások