WTCC - 10 kilóval könnyebb lesz Michelisz Norbi egyik riválisa a sepangi finálén
10 kilóval könnyebb lesz Michelisz Norbi egyik riválisa a sepangi finálén
Fotó: fiawtcr.com

10 kilóval könnyebb lesz Michelisz Norbi egyik riválisa a sepangi finálén

LantiLanti
2019/12/09 10:27

Elérkezett az év egyik legfontosabb hete a magyar autósport rajongók számára, a hétvégén rendezik az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa fináléját Sepangban, ahol eldől a meccs Michelisz Norbi, Esteban Guerrieri, Yvan Muller és Thed Björk között. 

A pontversenyben a magyar pilótánál az előny, a mérlegen viszont a középmezőnyben lesz a Hyundai, mivel a makaói hétvége bekalkulálását követően a rendszer 10 kiló súlycsökkentést engedélyezett a Hondának. 

A pluszsúlyokat az elmúlt három hétvége (Ningbo, Suzuka, Makaó) időeredményeiből számítják. Valamennyi márka esetében veszik a két legjobb időt a két időmérőről, valamint a két legjobb pilóta két legjobb körét a futamokról, és ezek átlagainak különbsége határozza meg, melyik típus mennyi ballasztot kap.

A makaón domináló Lynk & Co lesz Sepangban is a referencia, ők kapják a +60 kilót. A Hyundai lemaradása számottevően nem változott a legutóbbi hétvégéhez képest, úgyhogy náluk is marad a +50 kg, tehát az összsúlyban Sepangban is 30 kilóval lesz könnyebb Michelisz Norbi autója, mint Mulleré és Björké. 

A harmadik bajnokesélyes márka, a Honda ellenben lejjebb megy 10 kilóval. Ők a most a számításból kieső vila reali hétvégén elég versenyképes tempót hoztak, a bekerülő makaói versenyen viszont hat tized volt az átlagos hátrányuk. Ennek köszönhető az engedmény. 

A többi márka közül egyedül a Cupra súlya változik. Nekik is kapóra jön, hogy az erős Vila Real (+0,188 hátrány) helyére a sokkal gyengébb Makaó (+0,751 hátrány) került be az egyenletbe. Mikel Azconáék 20 kilót vehetnek ki az autóból, amivel a Cupra lesz a legkönnyebb a mezőnyben. 

Ez egyelőre a bajnokság saját súlykompenzációs rendszere; azt még nem tudni, a TCR-kategória tervez-e változtatni a globális BoP számokon. Ha igen, azt általában egy-két nappal az aktuális forduló előtt szokták meglépni. Amennyiben megtörténik, hozzuk a frissített táblázatot.

A sepangra érvényes teljesítmény kiegyenlítő számok:

cw.jpg

Hozzászólások