Videók - Videóbíróval született meg minden idők egyik legbizarrabb tizenegyese - videó
Videóbíróval született meg minden idők egyik legbizarrabb tizenegyese - videó
Fotó: Brightcove

Videóbíróval született meg minden idők egyik legbizarrabb tizenegyese - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2019/10/26 12:18
Láttunk már olyat, hogy egy pocsék lövés valamilyen módon gólt eredményezett, a Kiel-VfL Bochum német másodosztályú mérkőzésen azonban sikerült új szintre emelni a műfajt. A hazaiak egyik pálya szélén melegítő cserejátékosa ugyanis meglehetősen szerencsétlen helyen ért labdához, ezzel összehozva minden idők egyik legbizarrabb büntetőjét. 

Lee Jae-sung révén a Kiel már a 9. percben megszerezte a vezetést, és semmi sem utalt arra, hogy fordulat jöhet a mérkőzésen. Silvère Ganvoula M'boussy ugyan a félidő vége felé - tegyük hozzá, lesgyanús szituációt követően - eleresztett egy lövést, ám az jócskán a kapu mellé ment, passzként is legfeljebb az alapvonal mögött melegítő hazai csereembereknek lett volna jó. Michael Eberwein bele is ért a lövésbe, hogy minél gyorsabban játékba kerüljön a labda, azonban felmerült a gyanú, hogy mindezt még a pályán tette. 


A szituációt elemezték a VAR-szobában is, végül kihívták a játékvezetőt az oldalvonal mellé, aki rövid mérlegelés után a tizenegyespontra mutatott. A felvételek alapján ugyanis egyértelműen bebizonyosodott, hogy a labda nem hagyta el a pályát, amikor Eberwein hozzáért, így a 23 éves játékos még egy sárga lapot is kapott a mozdulatért. Ganvoula M'boussyt nem zavarta meg a hazai szurkolók füttykoncertje, magabiztosan értékesítette a büntetőt, vagyis még a félidő vége előtt kiegyenlített a vendégcsapat.

Végül a mérkőzés végeredményét nem befolyásolta Eberwein meggondolatlansága, Jani Luca Serra a második félidő elején beállította a 2-1-es végeredményt. Győzelmével a Kiel fellépett a hatodik helyre a tabellán, a kiesés ellen menekülő Bochum pedig a 16. 

Hozzászólások